Stofmeel vertrekt: ‘Niet meer op te brengen’

| 2 Maanden geleden.

Roel Stofmeel vertrekt na zeven jaar bij de damesploeg van HC Zwolle. De coach kan de combinatie van werk, gezin en hockey niet meer naar tevredenheid uitvoeren, waardoor hij heeft besloten om na dit seizoen een stap terug te doen. “Ik keer niet meer terug als hoofdtrainer”, is Stofmeel duidelijk.

© Annet van Raalten

De trainer zwaaide zeven jaar lang de scepter in Zwolle, maar gaat nu het stokje doorgeven aan een ander. Een jaar geleden waren er al wat twijfels over het verlengen van zijn contract en die twijfels bleven. “Ik heb het er thuis veel over gehad en uiteindelijk kom je dan tot deze beslissing. Dat is natuurlijk een lastige beslissing, want ik zit bij een mooie club en ook de groep meiden is hartstikke mooi. Maar de manier waarop ik het hoofdtrainerschap invul, kost vijftien tot twintig uur in de week. Die belasting en de flexibiliteit die je soms moet tonen, is niet meer op te brengen”, legt Stofmeel uit.

En dus moet HC Zwolle op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de dames. Voor Stofmeel komt er zo een einde aan een periode als eindverantwoordelijke. “Het is allemaal lastig te combineren. Ik ben nog wel met Zwolle in gesprek of ik in een andere rol iets blijf doen, maar daar zijn we nog niet uit. Als het had gepast, dan was ik graag nog doorgegaan, maar dat gaat gewoon niet.”

Laatste maanden
Voordat Roel Stofmeel daadwerkelijk het stokje overdraagt, staat hij eerst nog voor de taak om HC Zwolle te behouden voor de overgangsklasse. Al kijkt de coach stiekem ietsjes verder. “Het hoofddoel blijft handhaving, zodat ik het achter kan laten als een stabiele middenmoter. Als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen, dan kunnen we misschien zelfs een aanval doen op de nummer drie en mee gaan doen om een plek in de play-offs. Maar dan moeten echt alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws