Stofmeel: ‘Verliezen niet door strafcorners’

| 28-05-2017

De toeter gaat, de speeltijd zit erop, maar toch krijgen de dames van HC Zwolle zondag nog één kans om de gelijkmaker te forceren. Een strafcorner moet uitkomst bieden, anders gaat opponent Amstelveen naar de volgende ronde van de play-offs. Geheel in lijn van de wedstrijd gaat de strafcorner er niet in en dus verliest Zwolle de beslissende wedstrijd: 0-1. Einde seizoen. “Ik baal van het resultaat”, stelt trainer Roel Stofmeel.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Het is de wedstrijd van de strafcorners, zoveel moge duidelijk zijn. In totaal speelt HC Zwolle er zondag acht bij elkaar, maar in alle acht de gevallen verdwijnen de kansen als sneeuw voor de zon. Het ene moment is de aansleep een ramp, in een ander geval mislukt de aanname. En daarbij komt ook nog eens dat Amstelveen wel weet hoe het de corner moet verdedigen. Daardoor kan HC Zwolle uiteindelijk het overwicht niet omzetten in kansen en goals, terwijl Amstelveen gokt op een paar mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden wordt net voor de rust gepromoveerd tot een goal en dan moet HC Zwolle ook nog eens in de achtervolging. “Ervaring en gogme verslaat dan kwaliteit en jeugdigheid. Ik denk niet dat we door de strafcorner verliezen, al is dat wel iets waar verbetering in zit”, stelt Stofmeel.

In de tweede helft doet HC Zwolle er alles aan om het tij te keren. Stofmeel zit in eerste instantie nog rustig op zijn stoel, maar moet uiteindelijk zijn dames steeds meer aansporen. Het lukt, ondanks een overvloed aan balbezit, maar niet om de Amstelveense bus omver te beuken. Echt hele grote kansen krijgen de Zwolse dames niet en daarom ziet Stofmeel zich genoodzaakt om keepster Aline de Visser te wisselen voor een extra veldspeelster. Ook dat heeft geen succes, waardoor het bij 0-1 blijft. “Dit is heel zuur”, zegt de coach terwijl zijn speelsters in de dug-out enorm treuren. “We hebben tweeënhalve wedstrijd gedomineerd, maar helaas was dat niet voldoende. Uiteindelijk kijken we terug op een geslaagd seizoen, al geeft dit wel een zure nasmaak.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Stofmeel blijft
HC Zwolle blijft dus eersteklasser. Dat is jammer, want als je voor promotie speelt, dan wil je het ook binnenhalen. Maar een ramp is het ook weer niet. Stofmeel stelt soms 15-jarigen op, terwijl ook de gemiddelde leeftijd van de ploeg heel laag ligt. Een jaar extra eerste klasse kan dus best. Dat gaat wederom gebeuren met Stofmeel aan het roer, want hij heeft besloten om nog een jaar door te gaan. De trainer hoopt door te bouwen, al neemt hij wel afscheid van enkele speelsters. Onder andere Joscha Vermeulen en Tamara Norden gaan vertrekken. Stofmeel: “We moeten blijven zoeken naar de juiste weerstand, zodat we ons door kunnen ontwikkelen. De selectie blijft voor het overgrote deel intact, dus dat is al anders dan voorgaande jaren. Het ziet er positief uit.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws