Stofmeel: ‘Tweede helft heer en meester’

| 08-10-2017

De damesploeg van HC Zwolle heeft zondag de thuiswedstrijd tegen EHV in de slotfase met 2-1 gewonnen. Na een warrige eerste helft was HC Zwolle in de tweede helft de baas, maar het lukte pas in de laatste minuten om het verschil te maken. Helena Bakker was goud waard, haar rake strafcorner bleek voldoende voor de zege. “Het duurde lang, dus het werd wel even spannend”, vertelt coach Roel Stofmeel.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

De Zwollenaren kwamen op eigen veld maar moeizaam op gang. De ploeg kwam slordig voor de dag en daardoor werden er de nodige kansen weggegeven. Sophie Locht maakte nog wel de openingstreffer, maar daar zette EHV al snel een puike strafcorner tegenover. “Het was een gelijkwaardige eerste helft en ik vind dat we daarin te slordig waren”, zegt Stofmeel, die wel zag dat zijn dames in de tweede helft herstel toonden. HC Zwolle was dominant, gaf EHV nog amper de kans, maar het lukte niet om te scoren. “Naarmate de tweede helft loopt en de ene na de andere kans niet wordt gemaakt, ga je toch denken aan puntenverlies. Uiteindelijk maakte Helene Bakker een strafcorner en stapten we zeer terecht als winnaar van het veld. We hebben nog steeds de volle mep”, aldus Stofmeel.

Zodoende blijven de Zwolse hockeysters koploper in de eerste klasse en hebben ze al twee concurrenten verslagen. Gooische werd over de knie gelegd en nu ook EHV. Stofmeel denkt dat zijn ploeg op dit moment de beste van de competitie is, maar dat is vooral een momentopname. “De vorm van de dag gaat in deze competitie nog wel invloed hebben, want het ligt dicht bij elkaar. Op dit moment denk ik wel dat we de beste zijn, maar wij hebben ook het minste aantal wijzigingen in de spelersgroep gehad. We winnen tegen Gooische en EHV in de slotfase, maar dat kan in de return zo andersom zijn. Het is geen uitgemaakte zaak”, weet de coach.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Hockey, Sportpark Het Hoge Laar, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws