Stofmeel: ‘Promoveren is het belangrijkste’

| 08-09-2017

Een ongekende luxe is het, het verloop binnen de selectie van de dames van HC Zwolle. Werden de voorgaande jaren nog gekenmerkt door een bizarre leegloop, is dat dit jaar compleet anders. Alleen Joscha Vermeulen en Tamara Norden zijn gestopt, terwijl trainer Roel Stofmeel vijf nieuwe spelers mocht verwelkomen. “Dat is iets nieuws, maar we zijn er wel heel blij mee”, vertelt Stofmeel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Opbouwen, opbouwen en opbouwen, verder kwam Stofmeel bij HC Zwolle nog niet. Telkens als de damestrainer de basisdingen in de ploeg had geslepen, vertrok zo’n beetje de complete selectie. Begon hij na de zomer wéér te bouwen aan een nieuwe ploeg. Eindelijk is het andere koek. De zomer gebeurde er op spelersvlak haast niet, waardoor Stofmeel ineens andere dingen moet gaan doen. Hij kreeg zelfs de beschikking over vijf nieuwe speelsters, uit de A-junioren en het tweede team. “We hebben een week of vier nodig gehad om de automatismen terug te krijgen, maar nu zijn ze er weer. De basis zit erin en dus kunnen we het uitbouwen. Dat vergt iets anders, ook van mij, maar dat is hartstikke leuk. We kunnen meer van de groep gaan vragen”, lacht Stofmeel.

Toch moet Stofmeel nog wel even afwachten of de huidige groep helemaal intact blijft. Amber Gorter en Sophie van der Vegt starten namelijk een studie en moeten daarvoor ver reizen. “Amber gaat naar Delft en Sophie naar Amsterdam. Een hele nieuwe wereld en ook nog eens een stuk meer reizen. Het is afwachten hoe dat loopt”, weet de coach, die met een tevreden gevoel de voorbereiding afsloot. Er werd veel geoefend, waaronder tegen QZ en Leiden. Van laatstgenoemde werd met 2-1 gewonnen, terwijl onlangs nog een Duitse hoofdklasser met 5-1 over de knie werd gelegd. “Qua spelniveau zijn we verder dan vorig jaar. Dat is ook wel logisch, want anders hebben we iets niet goed gedaan.”

De doelstelling voor het komende seizoen is duidelijk: promoveren naar de overgangsklasse. Door de komst van de nieuwe promotieklasse moet HC Zwolle bij de eerste drie eindigen om een stap omhoog te maken. “Of je nou kampioen wordt of derde, dat maakt niets uit. In beide gevallen promoveer je en verder heb je er ook geen voordeel van. Voor ons is promoveren het belangrijkste”, stelt Stofmeel, die met vertrouwen uitkijkt naar de competitiestart van zondag bij GCHC. Een lastige partij, zo weet de trainer uit ervaring. “Vorig jaar speelden we daar een hele lastige pot en wonnen we in de slotfase met 3-4. Eén van de volgende stappen is om wedstrijden sneller te beslissen. Nou, ik ben benieuwd. Ik ben in ieder geval vol vertrouwen.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws