Stofmeel na nederlaag: ‘Dit was bar slecht’

| 4 Maanden geleden.

De dames van HC Zwolle hadden zondag goede zaken kunnen doen in de strijd om plaats drie, maar verloren met 1-0 van QZ. Coach Roel Stofmeel had weinig positieve woorden over voor zijn ploeg. “Het was bar slecht”, is de trainer duidelijk.

© Jan Burgman Fotografie

De Zwollenaren hadden in de strijd om plaats drie uitstekende zaken kunnen doen, want concurrent Cartouche verloor met 1-0 bij HBS. Zwolle kreeg het zelf echter ook niet voor elkaar om te winnen, want bij QZ leverde de ploeg een matige wedstrijd af. “Ik heb geen idee hoe dat komt, echt niet. De tegenstander probeerde ons spel te ontregelen, maar op dat moment kun je individueel nog wel een bepaald niveau halen. Als ploeg en als individuen was het vandaag gewoon niet goed genoeg. En we waren niet bij machte om het te keren”, zegt Stofmeel, die zijn ploeg tot overmaat van ramp ook nog op achterstand zag komen.

Kansen om het tij te keren waren er, maar Zwolle kreeg het niet voor elkaar om de 1-0 te repareren. Even leek dat nog wel het geval, toen een strafcorner werd benut. “Maar die werd om onduidelijke redenen afgekeurd. De scheidsrechters gingen ook mee in het niveau. Het paste allemaal in het beeld van de wedstrijd”, vindt Stofmeel. Ondanks de nederlaag blijft HC Zwolle derde en kan het die positie volgende week veiligstellen. “We spelen tegen Amstelveen en die strijden nog om de play-outs te ontlopen. Die komen met het mes tussen de tanden, dus dan zal het bij ons echt anders moeten.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws