Stofmeel: ‘Er zijn nog teveel variabelen’

| 07-09-2018

De dames van HC Zwolle hebben eigenlijk nog wat tijd nodig, maar die tijd is er niet. Zondag staat voor de kersverse overgangsklasser de openingswedstrijd van de competitie al op het programma en dus moet het gebeuren. “Er zijn nog teveel variabelen om een doelstelling neer te zetten”, vertelt coach Roel Stofmeel.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse dames komen uit een prima seizoen. In de eerste klasse was het doel om promotie naar de overgangsklasse te bewerkstelligen en die missie slaagde met vlag en wimpel. Het kampioenschap was een brug te ver, maar de tweede plaats werd op overtuigende wijze veiliggesteld. Promotie dus. In aanloop naar de nieuwe jaargang veranderde er echter het één en ander. Vooral qua personeel, aangezien drie sterkhouders vertrokken. De Australische Miki Spano keerde terug naar huis, Ruth Meutgeert stopte en Amber Gorter besloot vanwege haar studie te gaan hockeyen in Delft. “Drie van de vier spelers uit de as, dat vang je niet even één-twee-drie op”, weet Stofmeel.

Versterking van buitenaf kwam er niet, terwijl alleen Maud Bos overkwam uit de jeugd. Stofmeel moest opnieuw gaan bouwen en dat kost tijd. Nou heeft hij wel vaker met dat bijltje gehakt, maar als promovendus in de overgangsklasse is dat even wat anders. “In oefenwedstrijden tegen eersteklassers hebben we laten zien dat niveau ontgroeid te zijn. Tegen overgangsklassers en teams uit de promotieklasse was te zien dat we nog geen stabiele overgangsklasser zijn. We hangen een beetje tussen die twee poules in. Het is lastig in te schatten, maar het wordt sowieso hard werken om punten te sprokkelen.”

Desondanks heeft Stofmeel wel een positief gevoel overgehouden aan de voorbereiding. Zondag krijgt zijn ploeg direct een flinke kluif, want het speelt thuis tegen Union. “Die komen uit een raar jaar, want ze speelden onderin. De vijftien jaar daarvoor stonden ze consequent bij de eerste vier. Maar het is een gerenommeerde club, waardoor we gelijk kunnen zien wat we tegen de topploegen kunnen. Al is Union lastig in te schatten door dat rare jaar”, weet Stofmeel, die wat dat betreft sowieso nog vraagtekens heeft. “Ik weet niet hoe de andere ploegen ervoor staan, dat is lastig. Daarom hebben we de focus op onszelf en zien we hoe het gaat. In de winterstop gaan we kijken waar we kunnen en willen eindigen.”

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws