Stofmeel: ‘Basis was goed, details nog niet’

| 06-11-2016

De damesformatie van Hockey Club Zwolle heeft zondag simpel met 4-0 gewonnen van laagvlieger Groninger Studenten. Sophie Locht was met drie treffers enorm belangrijk, terwijl ook Joscha Vermeulen wist te scoren. Toch was coach Roel Stofmeel na afloop niet helemaal tevreden. “We leverden veel energie, maar vooral om onze eigen fouten te herstellen”, zegt hij.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Dat de Zwolse vrouwenformatie zondag zou winnen, dat stond op voorhand eigenlijk wel vast. Ja, zo af en toe vindt er wel eens een stunt plaats, maar normaliter moet Zwolle veel beter zijn dan Groninger Studenten. Eenmaal in de wedstrijd bleek dat ook wel, aangezien de overwinning nooit in gevaar kwam. Sophie Locht bracht haar ploeg met twee treffers al in veilige haven, waarna Vermeulen de derde goal voor haar rekening nam. Daarna voltooide Locht ook nog haar hattrick. “Als wij vanaf het begin scherp zijn, de bal laten gaan en gedisciplineerd spelen, dan wordt het zo 8-0 of 9-0. Daarmee had je ook een visitekaartje afgegeven, nu zet je een uitslag neer die een stuk of acht ploegen neerzetten. De basis was goed, nu moeten de details ook beter.”

Dat laatste is zeker met het oog op volgende week een belangrijk punt. HC Zwolle gaat dan namelijk op bezoek bij Gooische HC en dat is voorlopig de ongenaakbare koploper. “Het is de gedoodverfde titelfavoriet, want zij hebben veruit meer kwaliteit”, weet Stofmeel, die vooral blij is wanneer zijn ploeg er alles uithaalt. “Als we weer een stap in onze ontwikkeling kunnen zetten, dan is dat hartstikke mooi. Om resultaat te halen, moet alles kloppen. Zeker de details. Maar alles mag en niets moet, we gaan zien wat het na zeventig minuten voor een resultaat oplevert.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Heren onderuit bij SCHC
De heren van HC Zwolle gingen zondag met 4-0 onderuit bij SCHC. Na een kwartier opende Max Kuppens namens de thuisploeg de score en binnen tien minuten werd de wedstrijd beslist. Bram Weers benutte een strafcorner en zes minuten later werkte Tom van Hooijdonk al de 3-0 binnen. Na de onderbreking maakte Marc Schwarz nog de 4-0, de uiteindelijke eindstand.

Hockey, HC Zwolle, Roel Stofmeel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws