Stimuleringsprijs voor City Swim Zwolle

| 31-01-2015

De City Swim Zwolle heeft zaterdagavond tijdens het SportGala Zwolle de sportstimuleringsprijs in de wacht gesleept. Het nieuwe zwemevenement, dat in augustus in de Zwolse binnenstad werd gehouden, kreeg in het Theater van de Sport de voorkeur boven de Aalandenloop en de AsRENdorp.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Theo Rietkerk van Landstede overhandigde op het podium van het SportGala Zwolle de prijs aan twee organisatoren. “We zijn super trots. Ik heb er een jaar lang de handen vol aan gehad en nu heb ik dat weer”, doelt Martin de Munnik op de bokaal. “We willen graag nog wat groeien. Als we gestaag doorgaan en het deelnemersaantal verdubbelen, dan zijn we dik tevreden. Na deze onderscheiding moeten we in ieder geval wel door”, vult Mathijs Jansen zijn kompaan aan.

De City Swim Zwolle is een nieuw Zwols evenement en een initiatief van enkele fanatieke triatleten van triatlonvereniging Triade. Ter promotie van de Triathlon Zwolle doken zij een paar jaar geleden de Zwolse grachten in en tijdens dat zwemrondje werd het idee geboren voor de City Swim Zwolle. Aan het zwemevenement door de Zwolse stadsgrachten namen eind augustus 162 zwemmers deel en die waren na afloop uitermate positief. Bovendien leverde het evenement ruim 16.000 euro op voor Stichting Tegenkracht. Tegenkracht helpt (ex)kankerpatiënten aan een sportplan op maat, om fysiek en mentaal sterk de tijd van behandelingen door te komen en sterker te staan in de tijden van herstel.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Zwemmen, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, City Swim Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws