Stimuleringsprijs naar Zwollywood Sticks

| 04-02-2017

De sportstimuleringsprijs 2016 is zaterdagavond in de wacht gesleept door Zwollywood Sticks. De E-hockeyers, die dit seizoen voor het eerst meedoen aan de speciale competitie, bleven tijdens de verkiezing Rugby Club Zwolle en Topvolleybal Zwolle nipt voor. Het publiek in het Landstede Sportcentrum reageerde enthousiast op de uitslag.

© Annet van Raalten

Zwollywood Sticks ontving uit handen van Theo Rietkerk, bestuursvoorzitter van Landstede, de Laurus-sportprijs. Namens de E-hockeyers, spelend onder de vlag van ReVAS De Peperbus, nam speler en vrijwilliger Tom Schuurman het woord. “Er gaat veel door me heen. Het is fantastisch en geweldig om deze prijs in ontvangst te nemen. Zeker ook voor alle trainers en de spelers, die niet zo heel veel te kiezen hebben. Ik ben sprakeloos.”

Onder de vlag van ReVAS De Peperbus begonnen sporters in een elektronische rolstoel met hockeyen en die besloten al snel een speciale vereniging op te richten. Zwollywood Sticks werd geboren en binnen een mum van tijd waren er liefst zestien spelers actief. De leden zijn tussen de 6 en 21 jaar. Deze kinderen en jongeren hebben niet de mogelijkheid om uit veel takken van sport te kiezen. Middels e-hockey kunnen ze volop ervaren wat sporten, het verenigingsleven en competitie spelen inhoudt. In 2016 werden door Zwollywood Sticks ook al de eerste competitiewedstrijden afgewerkt.

Zie ook:
SportGala-foto's van Annet van Raalten
SportGala door de lens van Hans Smit
Kiekjes voor fotowand SportGala Zwolle
Videoreportage zesde SportGala Zwolle

Hockey, G-hockey, Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, G-sporten, SportGala Zwolle, Zwollywood Sticks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws