Stichting Empower plaatst fitnesstuinen

| 26-03-2015

Stichting Empower gaat de komende maand twee fitnesstuinen plaatsen. De één komt in Park De Wezenlanden en de ander in het Twistvliet. Het doel van deze fitnesstuinen is om mensen meer aan het sporten en bewegen te krijgen. Op maandag 30 maart start Meekers Tuinen met de aanleg. De realisatie wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Met het realiseren van twee fitnesstuinen richt Stichting Empower zich in eerste instantie op een ieder die gebruik wil maken van de toestellen. Dergelijke fitnessapparaten nodigen op een laagdrempelige manier uit tot beweging en kunnen kosteloos gebruikt worden door een brede doelgroep: jongeren, volwassenen en ouderen die nog redelijk goed ter been zijn. De toestellen zijn openbaar toegankelijk en zijn dus in principe dag en nacht beschikbaar en bruikbaar. Daarnaast zullen er in beide fitnesstuinen activiteiten worden aangeboden onder professionele begeleiding. Dit activiteitenaanbod is gericht op verschillende doelgroepen. Op 30 maart start Meekers Tuinen met de aanleg van de zogenaamde fitnesstuinen. Wanneer alle werkzaamheden zonder problemen verlopen zijn de tuinen nog voor Koningsdag klaar.

Stichting Empower is een organisatie die zich richt op participatie en ondersteuning van primair kinderen en jongeren, van 8 tot en met 28 jaar, met een autisme spectrum stoornis. De stichting heeft de ambitie en is al geruime tijd bezig om fondsen te werven om op enkele locaties in de openbare ruimte (gemeentegrond) in Zwolle fitnesstuinen te realiseren; niet alleen voor gebruik door de eigen doelgroep, maar in principe voor alle Zwolse inwoners.

Provincie Overijssel, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws