Stichting Empower houdt hardloopclinic

| 14-01-2014

Stichting Empower, de opvolger van Stichting Autisme Sportief, organiseert vanaf 13 maart een hardloopclinic voor mensen met een autisme spectrum stoornis. Deze clinic wordt uiteindelijk afgesloten met deelname aan de Wavin 4 Engelse Mijlen, onderdeel van de Scania Zwolse Halve Marathon.

© Annet van Raalten

In aanloop naar het grootste hardloopevenement van Zwolle organiseren vele instanties een clinic. Ook Stichting Empower organiseert een hardloopclinic, maar deze is speciaal voor mensen met autisme of ADHD. “Iedereen wil graag zijn vrije tijd goed besteden en zo ook iemand met autisme of een aanverwante stoornis”, vertelt Wilco Voulon van de stichting. “Door een autistische stoornis is het voor deze personen niet altijd mogelijk om de vrije tijd zelfstandig te organiseren of te plannen. Uit ervaring is gebleken dat hardlopen één van de meest geschikte sporten is voor deze doelgroep”, verklaart hij de keuze voor deze clinic.

Vanaf 13 maart gaat een groep enthousiaste hardlopers met autisme gezamenlijk en begeleid trainen. Deze begeleiding ligt in handen van medewerkers van Stichting Empower. Het begeleidingsteam schept een veilig en vertrouwd klimaat voor de jongeren, om ze een ultieme en succesvolle ervaring te laten beleven. De hardlopers sluiten aan bij de hardloopgroep van de nieuwe stichting, de trainingen vinden plaats op de woensdag en/of op de zaterdagmorgen en starten vanaf de Basic Black Vitality studio aan de Eiffelstraat 48.

De inschrijving voor de hardloopclinic is geopend en de eerste aanmeldingen komen inmiddels al binnen. “Mocht je ook mee willen doen, dan is er zeker nog plaats voor deelname. Aanmelden kan via infono@spmstichtingempower.nl ”, zegt Voulon. Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met coördinator Erick Borger, ook te bereiken via het bovenstaande mailadres.

Scania Zwolse Halve Marathon, Hardlopen, Stichting Empower

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws