Sterkste tractoren van Europa in Zwolle

| 19-01-2012

Reikhalzend kijken de fans er al lange tijd naar uit. De eerste krachtmeting tussen de sterkste tractoren van Europa zal op zaterdag 28 januari plaatsvinden in de IJsselhallen in Zwolle. De IJsselhallen worden in de dagen voor het evenement omgetoverd tot langste indoor tractorpulling baan van Europa en de tribunes zullen worden bevolkt door supporters vanuit heel Europa. “Het evenement trok vorig jaar meer bezoekers dan ooit en als de voortekenen kloppen dan kan het dit jaar opnieuw weer volle bak worden”, zegt de organisatie.

© Annet van Raalten

Voor sensatie en de sfeer moet je op 28 januari in de IJsselhallen zijn. De deelnemers, afkomstig uit verschillende Europese landen, zoeken het randje van deze motorische sport altijd op en dit zorgt voor het nodigde spektakel. De enorme hoeveelheid aan PK’s zorgt ervoor dat er hier en daar wel eens iets verkeerd gaat, daar waar het publiek juist voor komt. Volgepakte tribunes, een licht en geluidshow en een groot beeldscherm moeten het evenement nog mooier maken. Om 11.00 uur begint het evenement en laat op de avond zal het evenement ten einde zijn.

In de 2,5 ton vrije klasse komen de Europees kampioen 2011, de Nederlands kampioen 2011 en de Eurocup kampioen van 2011 aan de start. Europees kampioen ‘Double Screamin’ rijdt een thuiswedstrijd, hij is afkomstig uit IJsselmuiden. Hij zal te maken krijgen met compleet nieuwe machines waar hij nog nooit tegen heeft gestreden. Als afsluiter van het evenement in de IJsselhallen wordt de Alky Superstock klasse verreden. Hierbij rijden tractors met het uiterlijk van een ‘boerentractor’, maar met een inhoud tot 4000 PK net zo lang door totdat de motor van de tractor ontploft. Voor het bestellen van kaarten kun je kijken op de site van Indoor Tractor Pulling.

IJsselhallen, Tractor Pulling

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws