Sterk optreden zevental Hanzerenners

| 10-06-2011

Zeven jeugdrenners van Hanzerenners Zwolle hebben deelgenomen aan de 23ste jeugdmeerdaagse van Emmen. Verdeeld over in totaal zeven categorieën streden in totaal ruim 260 wielrenners van 32 verschillende ploegen om de gele trui (algemeen klassement) en groene trui (tussensprint klassement). Namens Hanzerenners Zwolle verschenen Mickey Nijkamp, Ilse Grit, Caya Krol, Ferron Honman, Phaedra Krol, Maaike Brandwagt en Rick van de Werf aan de start.

© Esther Krol-Reimert

Zoals het in een echte meerdaagse hoort werd er op Hemelvaartsdag gestart met een heuse proloog. Daar liet Hanzerenners direct goed van zich spreken met een tweede en vierde plaats voor Mickey en Ilse. Na de proloog verplaatste het circus zich naar Nieuw-Amsterdam waar een criterium met tussensprints op het programma stond. Mickey had haar zinnen kennelijk gezet op de groene trui, want beide tussensprintjes won ze met overmacht. De groene trui zou ze ook niet meer afstaan, temeer omdat zij in het laatste criterium ook beide tussensprints wist te winnen. Ze wist ook twee etappes op haar naam te schrijven en werd daarmee op slechts twee punten tweede in het eindklassement achter Maud van Rijn.

De Hanzerenners presteerden sowieso goed in Emmen. Ilse werd dankzij drie vierde plaatsen, een vijfde en een achtste plaats knap vijfde in het algemeen klassement. Ze mocht bovendien nog het podium beklimmen bij de huldiging voor het puntenklassement, waar ze erg knap de derde plaats wist te veroveren. Caya liet in Emmen zien dat wielrennen niet alleen gaat om winnen. Door haar enthousiasme werd ze beloond met de aanmoedigingsprijs. Phaedra eindigde in haar categorie als vijftiende, Ferron als 37ste, Rick als 33ste en Maaike als tiende.

© Esther Krol-Reimert
Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Maaike Brandwagt, Mickey Nijkamp, Phaedra Krol, Ilse Grit, Caya Krol, Ferron Honman, Rick van de Werf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws