Sterk debuut Gal op Zwolle International

| 07-01-2011

Edward Gal en de hengst Voice hebben donderdag een verbluffend debuut gemaakt op Zwolle International in de IJsselhallen. Gal won zijn eerste wedstrijd in Zwolle met een percentage van 72.894 en schreef daarmee de Interfloor Prijs, een Prix st Georges-rubriek, op zijn naam. Het niveau in de internationale lichte tour was hoog, want Gal kreeg de overwinning zeker niet cadeau. De Britse Charlotte Jardin kwam verrassend dichtbij (72.236%) en werd tweede, de rest kwam niet aan een zeventig procent-score.

Gal kon tevreden terugkijken op zijn geslaagde debuut. “Het is altijd even afwachten hoe een nieuw paard reageert en het is natuurlijk altijd anders dan thuis. Her en der merkte ik dat ik wat kleine dingetjes moet veranderen”, liet Gal tegenover Horses.nl weten. “Bij de inzet van de ene oefening moest ik net iets meer gas geven, terwijl ik ergens anders net iets rustiger in moest komen. Het is goed dat we een keer binnen hebben gereden, nu weet ik waar ik thuis verder mee aan de slag moet gaan”, aldus de ruiter.

In de Grand Prix heerste Hans Peter Minderhoud met IPS Tango. De combinatie won de Interfloor Prijs door als enige boven de zeventig procent uit te komen (71.787%). Marlies van Baalen en BMC Phoebe kwamen uit op 68.170 procent en eisten het tweede geld op. Premier van Aat van Essen bleek goed hersteld van zijn kaakblessure en eindigde op de derde plaats (67.708%). De lokale favoriet uit Heerde moest deze plaats overigens delen met Carl Hester. De Brit stuurde Fernandez naar precies dezelfde score.

Bij de Young Riders was Angela Krooswijk met BMC Roman Nature een klasse apart. De rest van het deelnemersveld kwam niet in de buurt van hun score van 72.324%. De strijd om de GMB Prijs bij de junioren was echter wel spannend, met een uiteindelijke winst voor de Spaanse Alexandra Barbancon Mestre. De Nederlandse favoriete Stephanie Kooijman moest genoegen nemen met de tweede plaats. Knap derde werd de op dit niveau nauwelijks ervaren Denise Nekeman.

De sterk bezette Wezenberg Transport Prijs kreeg donderdagavond een compleet Duits podium. Grete Linnemann reed haar schitterende pony Cinderella M WE naar de topscore van 74.259 procent. Dat betekende een duidelijke overwinning gezien de percentages van haar landgenoten Sophie Kampmann (71.666%) en Anna Lisa Theile (70.601%).

IJsselhallen, Zwolle International, Paardensport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws