Ster van Zwolle Toereditie krijgt vervolg

| 24-05-2014

De eerste Ster van Zwolle Toereditie is zaterdag in goede aarde gevallen. Zo’n 400 toerfietsers stapten op het Stadionplein op de racefiets voor een tocht van 85 of 130 kilometer. Tot grote tevredenheid van de organisatie (Stichting Sport Evenementen samen met Toerclub Swolland), die de toerversie van de wedstrijdklassieker volgend jaar zeker een vervolg geeft.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“In Zwolle kennen wij al ruim vijftig jaar de Ster van Zwolle, de bekende wedstrijd. En wij wilden altijd al graag een keer een hele mooie toertocht in Zwolle organiseren. Zodoende zijn wij uitgekomen bij een toerversie van de Ster van Zwolle”, vertelt Robert Venema van Toerclub Swolland. De route van de toereditie leek zo veel mogelijk op het officiële parcours van de wedstrijd. “Meestal is de Ster alleen weggelegd voor de profs en de amateurs, maar nu mogen de echte amateurs hem ook fietsen. Dat is wel leuk”, aldus één van de deelnemers. “Ik volg de Ster van Zwolle altijd wel, dus ik vind het leuk om een keer dezelfde route te fietsen”, stelt een andere toerfietser.

De route van de Ster van Zwolle Toereditie ging vanuit Zwolle richting Salland, via het Vechtdal naar Hasselt om vervolgens in de entourage van dijk- en polderlandschap te finishen in Zwolle. In de lange versie (130 kilometer) was de Lemelerberg opgenomen. De route van de Ster van Zwolle Toereditie was duidelijk gepijld en ook beschikbaar voor GPS-apparaten. Bij de start van de Ster van Zwolle Toereditie was er technische ondersteuning van Tweewielerspecialist Scholten en ontvingen de deelnemers een gezonde versnapering. Onderweg waren er drie stempelposten (Lemele, Dalfsen en Hasselt) waar deelnemers koffie, thee en broodjes konden nuttigen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Wielrennen, Toerclub Swolland, Ster van Zwolle Toereditie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws