Ster van Zwolle ook in 2011 seizoensopener

| 03-10-2010

De Ster van Zwolle zal ook in 2011 ‘gewoon’ de officiële opening van het wielerseizoen in Nederland zijn. De internationale wielerbond UCI heeft bevestigd dat de Ster op de gewenste datum van zaterdag 26 februari kan doorgaan en heeft de Tour de Rijke geprogrammeerd op 13 maart. De organisatoren van de Tour de Rijke deden er alles aan om de seizoensopener te worden, maar vingen uiteindelijk bot bij de UCI en de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU).

De Ster is al vele jaren de openingsklassieker van het seizoen, maar de organisatie van de Tour de Rijke wilde daar met ingang van 2011 graag verandering in brengen. Zij stak Ster-organisator Jan van Ommen telkens de loef af door de Tour de Rijke een week voor de Zwolse klassieker te plannen, maar daar is nu dus geen gehoor aan gegeven. Jan van Ommen vroeg de KNWU in juli al om steun om volgend jaar de Ster opnieuw als seizoensopener te laten fungeren. En met succes, zo blijkt nu.

Omdat de Ster voor het eerst is aangedragen als een internationale wedstrijd, was bevestiging van de UCI noodzakelijk voor wat betreft de datum. De klassieker heeft nu ook de internationale status 1.2 gekregen. Organisator Jan van Ommen zal proberen om teams als Skil-Shimano en Vanansoleil naar Zwolle te krijgen. Mocht Vacansoleil een Pro Tour-team worden, dan is een start uitgesloten. De Ster van Zwolle staat immers op de Europese kalender voor elite mannen en onder 23 jaar. Pro Tour-teams zijn uitgesloten van deelname.

Wielrennen, Ster van Zwolle, Jan van Ommen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws