Ster en Omloop IJsseldelta onder één vlag

| 28-09-2013

Stichting Sport Evenementen (SSE), sinds de eeuwwisseling organisator van de Ster van Zwolle, en de organisatie van de Omloop van de IJsseldelta hebben besloten om vanaf 2014 de krachten te bundelen. Beide evenementen worden met ingang van 2014 georganiseerd door de SSE.

© Annet van Raalten

Jan van Ommen, voorzitter van Stichting Sport Evenementen, zegt dat zijn organisatie al enkele jaren plannen had om naast de internationale voorjaarsklassieker voor eliterenners en beloften ook een klassieker voor vrouwen te houden. “Zwolse topvrouwen als Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries en Anna van der Breggen hebben er recht op om hun kunnen ook op topniveau in een goed georganiseerde thuiswedstrijd te kunnen tonen. Nu de Omloop van de IJsseldelta op ons pad komt kunnen we onze wens om een vrouwenklassieker te organiseren verwezenlijken”, zegt Van Ommen. Het streven van Stichting Sport Evenementen is om ook met de vrouwenklassieker door te groeien naar een internationaal topevenement.

De verwachting is dat de sponsoren en het merendeel van de vrijwilligers van de Omloop van de IJsseldelta meeverhuist naar Stichting Sport Evenementen. Een groot aantal heeft zich bereid verklaard ook actief te willen zijn bij de Ster van Zwolle. Omgekeerd geldt dat ook. Wanneer de klassieke wegwedstrijden in 2014 worden gehouden is nog niet bekend. De 54ste Ster van Zwolle is voor zaterdag 8 maart als openingsklassieker van het wegseizoen bij de UCI aangevraagd. En voor de tiende Omloop van de IJsseldelta is zaterdag 21 juni als gewenste datum opgegeven bij de KNWU. Dat is een week voor het NK in Ootmarsum.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Wielrennen, Salverda Omloop van de IJsseldelta, Ster van Zwolle, Jan van Ommen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws