Stem op het beste Zwolse G-sport initiatief

| 14-01-2015

De laatste week om te stemmen voor het SportGala Zwolle is aangebroken. Zaterdag 31 januari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. En wie gaan er die avond met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Wie verdient jouw stem in de categorie G-sport initiatief van 2014? Stemmen kan tot en met 21 januari!

Be Quick ‘28 Basketbal - Jeugdrolstoelbasketbal
De Zwolse vereniging maakte begin 2013 al rolstoelbasketbal voor senioren mogelijk en door het grote succes van dat project kwam daar rolstoelbasketbal voor jeugd bij. In samenwerking met SportService Zwolle diende Be Quick ’28 Basketbal met succes een aanvraag in voor de Sportimpuls. Hierdoor kon de club het rolstoelbasketbal in Zwolle en omgeving een solide basis geven. Be Quick richtte zich met de subsidieaanvraag niet alleen op het starten van een nieuw jeugdteam. Ook het creëren van draagvlak en afstemming met de omliggende basketbalverenigingen vormde een belangrijk onderdeel.

Triathlon Zwolle - Paratriatlon
Eén van de onderdelen tijdens de Triathlon Zwolle was de paratriatlon. Deze triatlon voor gehandicapte sporters was in 2013 een experiment van de organisatie, maar kreeg - mede door de goede samenwerking met De Vogellanden - een vervolg. Maar liefst zes teams stonden er in september 2014 aan de start. En daarnaast nog een individuele deelnemer, die alle onderdelen - zwemmen, fietsen/handbiken en hardlopen/wheelen - voor zijn rekening nam. In totaal zorgden negentien jongeren van het Hengeveld College (onderdeel van onderwijscentrum De Twijn) voor een bonte stoet para-atleten. En elk team haalde de finish.

WRZV De Boog - Winnerstoernooien
WRZV De Boog organiseerde ook in 2014 weer drie mooie edities van het populaire Winnerstoernooi. Het zaalvoetbaltoernooi voor jonge voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking is al vele jaren niet meer weg te denken van de kalender en vindt traditiegetrouw plaats in de WRZV-hallen. Tussen de voetbalwedstrijden door worden de aanwezige voetballers vermaakt door studenten van de Deltion-opleiding Sport en Bewegen. En uiteraard weet er elke editie een team de meeste punten te verzamelen, maar bij het Winnerstoernooi wordt altijd iedereen met een beker naar huis gestuurd. Het Winnerstoernooi kent immers alleen maar winnaars.

Stemmen kan tot en met 21 janauri 2015!

WRZV De Boog, Triathlon Zwolle, SportGala Zwolle, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws