Stegeman wijzigt niets: ‘Geen ontzag tonen’

| 04-10-2019

PEC Zwolle moet het zaterdag op bezoek bij SC Heerenveen nog steeds doen zonder Kenneth Paal. De vleugelverdediger kampt met een flinke blessure, waardoor hij er voorlopig niet bij is. Vito van Crooij komt op zijn beurt steeds meer in de buurt van negentig minuten. “Je ziet daardoor het niveau op trainingen omhoog gaan”, stelt trainer John Stegeman.

© Jan Burgman Fotografie

De coach zag wat dat betreft ook Thomas Lam weer aanhaken, die de afgelopen maanden moest missen vanwege een kwetsuur aan zijn voet. Deze week haakte de verdediger weer aan bij de groepstraining. “Donderdag hadden we een tactische training en dan denk je gelijk: wow. En dat is ook logisch he, want Thomas is gewoon een goede speler. Heel fijn om die er weer bij te hebben. De komende weken gaat hij trainen”, zegt Stegeman, die niet ontevreden was over het spel van zijn ploeg tegen PSV. Er stond een dikke 0-4 nederlaag op het bord, maar daar keek de trainer een beetje doorheen. “Een uur lang hebben we heel aardig gespeeld. Het zat ‘m in de nauwkeurigheid in de eindfase. Ik denk dat we zeker vier honderd procent momenten hebben gehad om tot een kans te komen. En het afwerken was onvoldoende.”

Druk met Johnsen
Stegeman ziet nog altijd een groot talent in Dennis Johnsen en is daarom druk bezig met de buitenspeler. Tegen PSV keerde hij, na een wisselbeurt in Groningen, terug in de basis. De voorbije week werd gebruikt om beelden terug te kijken. “Als het over Dennis Johnsen gaat, dan gaat het om drie parameters: betrouwbaarheid, stabiliteit en functionaliteit. Ik vind dat hij betrouwbaarder is geworden, maar nu moet het gecombineerd worden met effectiviteit. Daarvoor hebben we beelden bekeken. Evalueren doe ik altijd.”

In SC Heerenveen treft PEC Zwolle de nummer elf op de ranglijst. De laatste wedstrijd voor de tweede interlandperiode van het seizoen en er is PEC veel aan gelegen om een goed resultaat te boeken. Afsluiten met drie achtereenvolgende nederlagen, dat wil je niet. “We moeten volle bak gaan, geen ontzag tonen. Dat is wat ik vraag van mijn ploeg”, zegt Stegeman, die vasthoudt aan dezelfde basiself als tegen PSV. De wedstrijd tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle begint zaterdag om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Mous, Hamer, Lachman, Kersten, Van Wermeskerken, Saymak, Clement, Thy, Bel Hassani, Ghoochannejhad, Johnsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws