Stegeman over mentaliteit: ‘Te snel tevreden’

| 25-10-2019

PEC Zwolle kan zaterdag tegen Heracles Almelo beschikken over Sai van Wermeskerken. De rechtsback liep afgelopen zondag nog op krukken, maar is wonderbaarlijk snel hersteld en maakt in Almelo weer deel uit van de wedstrijdselectie. “Goed werk van de medische staf", vindt PEC-trainer John Stegeman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De coach was blij met de thuiszege op ADO Den Haag, maar liep na afloop absoluut niet in de polonaise. Sterker nog, in de kleedkamer sprak hij duidelijke taal. Wederom ging het over mentaliteit, voor de derde of vierde keer dit seizoen. “Je moet iedere seconde van de dag bezig zijn om beter te worden", vertelt de coach tijdens het perspraatje. “We moeten realiseren dat we een goed team zijn, maar dat we niet zomaar even iets kunnen doen. Als we iedere dag bezig zijn om beter te worden, dan kunnen wij het iedere tegenstander in de eredivisie moeilijk maken. We hebben dan gewoon een goede selectie, maar ik vind dat de spelers nu te snel tevreden zijn."

Voor Stegeman staat er een bijzondere zaterdag op de rol, want hij keert voor het eerst terug bij de club waar hij tien jaar werkte. Zes jaar was hij assistent-trainer bij Heracles Almelo, vier jaar werkte hij als hoofdtrainer. Het doet de trainer alleen weinig, zo stelt hij zelf. “Als zaterdag om 20.45 uur dat fluitje gaat, dan wil ik winnen. Ik heb prima gewerkt bij Heracles, er zijn vriendschappen ontstaan en dat is hartstikke mooi. Maar het is mijn werk en ik wil winnen. Drie punten halen en weer door", zegt Stegeman, die ook niets van een joker wil weten. Hij stapt zaterdagavond gewoon weer in de bus naar Zwolle. “Dinsdag hebben we weer een wedstrijd en daar gaan we ons goed op voorbereiden."

In Almelo kan PEC Zwolle beschikken over Sai van Wermeskerken, die wonderbaarlijk genoeg fit is. Of hij ook direct in de basis start, valt te bezien. Stegeman is te spreken over Destan Bajselmani, die de geblesseerde Van Wermeskerken prima verving. “Hij heeft het tegen Heerenveen en ADO Den Haag naar behoren ingevuld. Sai is fit en kan in principe spelen." De wedstrijd tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle begint zaterdag om 20.45 uur.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws