Stegeman laat Bruns starten: ‘Leeg spelen’

| 15-08-2019

Thomas Bruns wordt vrijdag direct voor de leeuwen gegooid als PEC Zwolle op bezoek gaat bij Vitesse. De middenvelder staat pas enkele dagen op het veld, maar trainer John Stegeman posteert hem gelijk in zijn basiself. “Het gaat geen negentig minuten zijn”, weet de coach nu al.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De huurdeal met Vitesse werd pas woensdag definitief beklonken, maar er is voldoende tijd geweest om Bruns te laten beginnen. Uitgerekend in Arnhem, tegen de club die hij enkele dagen geleden verliet. “Het is niet zo dat Thomas niet heeft getraind. Hij heeft alleen een ander kleur shirtje aan en natuurlijk mist hij wat wedstrijdritme. Maar hij is waarschijnlijk getergd, wil wat laten zien en dan kun je vaak meer dan de metertjes uitwijzen. Hij moet zich leeg spelen en dan zien we wel hoe lang het gaat”, zegt Stegeman, terwijl de hoofdpersoon zelf enkele stoelen verderop breeduit lacht.

PEC Zwolle moet het in Arnhem doen zonder Yuta Nakayama, die eerder deze week een vervelende blessure opliep. Mede daardoor is er plaats voor Bruns, die op het middenveld wordt bijgestaan door Pelle Clement en Zian Flemming. Stegeman is blij met een gifkikker als Bruns, een type waar hij al even op wachtte. “Wij hebben behoefte aan zo'n type speler en misschien aan nog wel meer. Op het veld moeten we veel meer met elkaar bezig zijn. Het leek vandaag tijdens de training wel een begrafenis. Maar goed, iedere club is op zoek naar zulke spelers. Ze liggen niet voor het oprapen.”

Tegenstander Vitesse begon aan de competitie met een gelijkspel tegen Ajax en een week later werd er gewonnen van Willem II. Stegeman: “Het is opportunistisch, maar ze hebben echt spelers die aan de bal iets kunnen. Er staat gewoon een topteam.” De wedstrijd tussen Vitesse en PEC Zwolle begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Mous, Hamer, Dekker, Reijnen, Paal, Clement, Bruns, Flemming, Bel Hassani, Thy, Johnsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws