Stegeman: ‘Het plichtsbesef is echt aanwezig’

| 06-12-2019

“Het is gewoon kinderachtig”, reageert Pelle Clement als het onderwerp ‘steen, papier, schaar’ valt. De PEC Zwolle-middenvelder kon haast niet geloven dat zijn medespelers zo echt wilden besluiten wie er tegen Feyenoord een belangrijke vrije trap zou nemen. Het rijmt niet met het woordje plichtsbesef en dat is nou net wat PEC Zwolle de komende periode wel moet hebben.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De uitgangspositie van PEC Zwolle is ronduit matig te noemen. Tegen Feyenoord speelden de Zwollenaren echter een hele aardige tweede helft en hadden ze minimaal een puntje mee naar huis moeten nemen. Dat lukte echter niet. “Je kunt als sportman zo’n nederlaag niet even wegschuiven, daar hebben we echt wel van gebaald. Daarna zijn we wel gewoon doorgegaan op die tweede helft. Nog wat dingen laten zien, dat we het een goede ploeg lastig kunnen maken”, zegt Clement, die wat dat betreft bijval krijgt van trainer John Stegeman. “Dat hebben we ook tegen PSV en Ajax al laten zien. Het is wel lastig om dat negentig minuten vol te houden.”

Na de wedstrijd tegen Feyenoord ging het over de gemiste kansen, maar ook over een incident voorafgaand aan een vrije trap. Normaliter neemt Gustavo Hamer de vrije trappen, maar in De Kuip ontstond er in de slotfase wat discussie. Het leek opgelost te worden met het spelletje ‘steen, papier, schaar’, maar daar deed Hamer niet aan mee. Hij nam gewoon zijn verantwoordelijkheid. “Daar heeft de trainer al iets over gezegd en dat is duidelijk voor iedereen. Om nou zo’n moment te pakken… Het was geen goede reactie van die jongens, dat mag duidelijk zijn.”

De vraag die opspeelt is of het plichtsbesef wel aanwezig is binnen de selectie van PEC. Als je weet wat er op het spel staat, haal je zulke fratsen niet uit. Clement denkt dat het besef er is en ook Stegeman denkt dat. “Wij balen echt wel van zo’n nederlaag, het is niet zo dat we lachend naar huis gaan. Het plichtsbesef is echt aanwezig, dat weet ik zeker”, stelt de coach, die dat zaterdag tegen AZ hoopt te zien. Hij moet het dan in ieder geval doen zonder Bram van Polen, die nog altijd niet fit genoeg is. Ook Iliass Bel Hassani mist het duel met de Alkmaarders, net als Mustafa Saymak. “Het is een topteam met veel multifunctionele spelers. Aan ons om te laten zien dat we morgen een beter team zijn.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Pelle Clement, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws