Stegeman blijft positief: ‘Zie goede dingen’

| 23-08-2019

PEC Zwolle-trainer John Stegeman is er schor van. Hij heeft een, zo zegt hij zelf, enerverende trainingsweek achter de rug, waarin hij de longen af en toe uit zijn lijf moest schreeuwen. Alles om zondag tegen Sparta tot aan de tanden toe gewapend aan de aftrap te verschijnen. “We gaan er alles aan doen”, stelt de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is hem al even niet overkomen, maar in Zwolle is zijn schorre stem weer terug. In zijn eerste jaar als trainer overkwam het Stegeman wel eens, maar daarna amper. “Het zegt ook wel genoeg, we zijn er continu mee bezig. Ik zie ook goede dingen he, het is niet allemaal slecht. Er zitten echt goede dingen in”, vindt Stegeman, die bij nul punten uit drie wedstrijden logischerwijs wel iets mist. “Spelers moeten druk voelen van andere spelers. Er is concurrentie te weinig, maar dat is ook logisch. We missen vijf basisspelers. Dat is geen excuus, maar een feit.”

In die lijn is het voor PEC Zwolle bijzonder bruikbaar dat Mustafa Saymak aan de selectie wordt toegevoegd. Het middenveld wordt daardoor wel overvol, maar qua concurrentie is het een stap in de goede richting. Vito van Crooij is nog wel geblesseerd en dat geldt ook voor Yuta Nakayama. Na afloop van het duel met Vitesse zinspeelde Stegeman op wijzigingen in zijn opstelling, maar in aanloop naar Sparta-thuis wil de trainer daar weinig over loslaten. “Ik wil de tegenstanders niet wijzer maken dan ze zijn”, stelt hij ook over het invoeren van een besloten training. “Ik denk in ieder geval dat de groep niet gebaat is bij heel veel omgooien. Je moet met bepaalde vastigheden werken.”

Na drie wedstrijden zonder tastbaar resultaat is het komende thuisduel van groot belang om vooral het gevoel wat te keren. “Cruciaal is het niet, ik bekijk het altijd wedstrijd per wedstrijd. Je kunt er eentje winnen en dan weer drie verliezen, daar schiet je niets mee op. We gaan in ieder geval volle bak.” De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Sparta Rotterdam begint zondag om 16.45 uur.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws