Stegeman: ‘Ben echt onder de indruk van PSV’

| 27-09-2019

PEC Zwolle kan zondag tegen PSV weer beschikken over Vito van Crooij. De aanvaller kampte met een langdurige blessure, maar is nu weer fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Trainer John Stegeman weet dat zijn ploeg aan de bak moet. “Ik ben echt onder de indruk van PSV”, stelt de coach tijdens het wekelijkse persmoment.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

En dat hij onder de indruk is, blijkt wel als Stegeman begint met opsommen. Steven Bergwijn, Donyell Malen, Mohamed Ihattaren, allemaal komen ze voorbij en daar praat hij vol lof over. “Het zijn spelers die neigen naar Europese top. Poeh, ze zijn de Nederlandse competitie misschien wel ontstegen. Daarachter staat er een goed blok van zes, die ballen weghalen, koppen, doelpunten voorkomen. Het klopt gewoon”, weet de coach, die zich dan ook beseft dat een goed resultaat lastig gaat worden. “Maar je hebt altijd een kans, dat weet ik zeker. Wij moeten een heel goede dag hebben en PSV een mindere dag, dan kan het.”

De trainer ziet Vito van Crooij terugkeren en weet dat Reza Ghoochannejhad en Mustafa Saymak fitter en fitter worden. Ghoochannejhad kan zeventig minuten aan, Saymak ook. Het zijn leiders die terugkeren en dat doet de trainer goed. “Dat doet wat met een groep. Als je ziet wat het doet als een Bram van Polen in de kleedkamer praat, dan is het doodstil. Het is net of de dominee staat te preken en dat bedoel ik niet op een vervelende manier. Het is natuurlijk positief dat zulke spelers terugkeren”, zegt Stegeman, die wat dat betreft ook positief is over Pelle Clement. “Hoe die bezig is met het spel, hoe die aan het coachen is, de feedback die hij geeft. Hij is heel erg aan het opstaan en er heel erg mee bezig. Hij heeft dat ook in zich.”

Over de opstelling wilde Stegeman uiteraard niet veel loslaten. Er zijn waarschijnlijk wat wijzigingen aanstaande, want er wordt deze week twee keer besloten getraind. “Dan probeer ik dingen uit. Zaterdag wil ik dus ook nog een keer tactisch trainen.” De wedstrijd tussen PEC Zwolle en PSV begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws