Stegeman: ‘Belang is op dit moment groot’

| 13-12-2019

“Iedere wedstrijd is in principe belangrijk. Maar het is duidelijk dat het belang van deze wedstrijd op dit moment groot is.” Dat zegt PEC Zwolle-trainer John Stegeman ter vooruitblik op het duel van zaterdag met concurrent VVV-Venlo. Bram van Polen is er dan niet bij, hij komt dit kalenderjaar niet meer in actie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het belang moge duidelijk zijn. PEC Zwolle staat op dit moment zestiende en dus onder de streep, terwijl VVV de nummer vijftien op de ranglijst is. Stegeman noemt altijd iedere wedstrijd belangrijk, maar weet nu dat er echt iets op het spel staat. “Als je punten wil pakken ten opzichte van VVV, dan is dit een mooie kans”, zegt hij. “Het lijkt me logisch dat iedereen dondersgoed weet dat we tegen een directe concurrent spelen. Dat het een belangrijke wedstrijd is, is duidelijk. Wij moeten morgen winnen, punt. Veel anders is het niet.”

Geen Van Polen, wel Saymak
PEC Zwolle moet het in Venlo doen zonder Bram van Polen, die in 2019 niet meer in actie komt door een enkelblessure. Mustafa Saymak is wel weer fit genoeg om te spelen en dat geldt ook voor Iliass Bel Hassani en Kenneth Paal. Etiënne Reijnen is inmiddels weer in training, maar is in Venlo nog niet van de partij. “Ik denk dat het verstandiger is om naar volgend jaar te werken. Misschien zit hij dit jaar nog een keer op de bank, maar dat ligt ook aan Etiënne”, legt Stegeman uit.

Het wordt een interessante speelronde, want niet alleen het duel tussen VVV en PEC Zwolle is een belangrijke. Tegelijkertijd speelt Fortuna Sittard tegen RKC Waalwijk en zondag neemt FC Emmen het in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. In het slechtste geval staat PEC Zwolle zondag om 14.00 uur vijf punten achter op de veilige zone, in het meest gunstige geval staat het in ieder geval weer boven de streep. De wedstrijd tussen VVV en PEC Zwolle begint zaterdagavond om 19.45 uur.

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John Stegeman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws