Stef Nijland: ‘Voel dat ik er dicht tegenaan zit’

| 30-01-2018

Stef Nijland zag ‘m de afgelopen dagen vaak voorbij komen. Zijn knal tegen Vitesse, die op de paal uiteen spatte, schoot nog een aantal keer door zijn hoofd. Die pegel leverde tegelijkertijd een getergde Nijland op. “Zo voel ik me ook. Ik geloof in mijn meerwaarde voor de club en wil dat laten zien”, zegt de spits.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De positie van spits bij PEC Zwolle is de enige die dit seizoen met flinke moeite wordt ingevuld. Aanwinst Piotr Parzyszek rendeert niet of nauwelijks en dat geldt in mindere mate ook voor Terell Ondaan. De kleine aanvaller fungeert als puntspeler, maar ook hij kan niet overtuigen. Dat geldt eveneens voor Stef Nijland, die twee wedstrijden echt de kans kreeg. “Ik kijk op een heel realistische manier naar voetbal en het was toen gewoon niet goed genoeg. Ik vond wel dat er snel de keuze voor een ander werd gemaakt, maar ik snapte het dus wel. Op dit moment voel ik dat ik er dicht tegenaan zit”, zegt hij.

Het zou een vrij logische keuze zijn als Nijland woensdagavond tegen AZ weer eens de kans krijgt. Ondaan kende een aantal lastige wedstrijden, terwijl Nijland tegen Vitesse aantoonde dat de ploeg zijn krachten wel kan gebruiken. De vraag is echter of trainer Van 't Schip zijn basis wil wijzigen. “Ik kan er niets over zeggen, besloten training he…”, zegt Nijland logischerwijs. Hij erkent dat de spitsen van PEC Zwolle dit seizoen geen makkelijke job hebben. “Je krijgt niet vijf of zes bruikbare voorzetten per helft. Het is anders dan anders, maar je hebt het er mee te doen. Uiteindelijk moet je het laten zien, want je kunt niet stil gaan zitten. Met Erik Israelsson, Terrel Ondaan en Piotr Parzyszek hebben we veel jongens die de spitspositie willen invullen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Geen Ligeon en Van Polen
Nijland is klaar voor een kans in de basis, zoveel moge duidelijk zijn. Dat geldt woensdag niet voor Ruben Ligeon en Bram van Polen, die de kwartfinale in de beker laten schieten vanwege blessures. Phillipe Sandler, die maandag in Engeland onderhandelde over een transfer naar Manchester City, trainde dinsdag niet met de groep, maar gaat wel spelen. Nicolas Freire speelt als linksback. “Je leeft anders naar dit soort wedstrijden toe, ook omdat je hier al succes hebt gehad”, vertelt Nijland. “Toch moet je de wedstrijd niet anders benaderen. AZ is een goede ploeg en als we winnen, is het een kleine stunt. En dat is zeker niet onmogelijk.”

De kwartfinale tussen AZ en PEC Zwolle start woensdagavond om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Ondaan

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle, Stef Nijland

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws