Stef Nijland: ‘Ga uit van een basisplaats’

| 24-11-2017

PEC Zwolle speelt zaterdagavond om 20.45 uur de uitwedstrijd bij SC Heerenveen en doet dat met Stef Nijland als spits. Erik Israelsson startte tegen PSV nog als aanvalsleider, maar moet het veld ruimen. Nicolas Freire is de logische vervanger van de geblesseerde Philippe Sandler. “Ik ga er vanuit dat ik in de basis sta en dat is fijn. Hier doe je het voor”, vertelt Nijland.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Nijland leek zich eind september in de basiself van PEC Zwolle te hebben geknokt. De 29-jarige spits stond tegen FC Groningen aan de aftrap en was in die wedstrijd direct goed voor een goal. Een week later bij Feyenoord was Nijland wederom van de partij, maar daarna verdween hij weer van het toneel. Een nieuwe blessure gooide roet in het eten. “Volgens mij deed ik het in die wedstrijden heel behoorlijk, dus het was jammer dat ik weer aan de kant zat. Je weet dat je dan weer achteraan moet sluiten”, zegt Nijland, die de voorbij weken al wel weer inviel. Ook afgelopen zondag tegen PSV, de wedstrijd waarin PEC vooral een scorende spits miste. “Je weet dat die invalbeurt eraan komt en dan wil je jezelf zo goed mogelijk laten zien. Het was heel zuur dat we in de laatste minuut nog een tegengoal kregen.”

Nijland krijgt zaterdagavond vanaf de eerste minuut de kans, want tegen SC Heerenveen krijgt hij de voorkeur boven Israelsson en Piotr Parzyszek. De aanvaller is er klaar voor. “Ik sta er goed op, denk ik. Het is ook mooi om in dit team te spelen, met heel veel goede, creatieve spelers om je heen. Ik hoopte tegen PSV al te spelen, maar het werd al snel in de week duidelijk dat het Israelsson ging worden. Morgen is het aan mij”, roept Nijland, die mogelijk onderdeel wordt van een spectaculaire partij. Als je beide ploegen grondig bekijkt, zie je creativiteit te over. “Heerenveen is een goed voetballende ploeg en dit wordt een lastige uitwedstrijd. Ook in deze wedstrijden moeten we laten zien waar we mee bezig zijn. Dat doen we tot dusver hartstikke goed en hopelijk morgen weer.”

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Nijland

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Stef Nijland, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws