Stef Nijland: ‘Baat bij mijn kwaliteiten’

| 27-01-2017

PEC Zwolle treedt zondagmiddag hoogstwaarschijnlijk ‘ongewijzigd’ aan tegen FC Twente. Binnen de Zwolse formatie staat er alleen nog een vraagteken achter de naam van Ted van de Pavert, die de training van vrijdag liet schieten vanwege trieste privé-omstandigheden. Nieuweling Hervin Ongenda maakt direct deel uit van de wedstrijdselectie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De keuze van Jans houdt in dat Stef Nijland ook zondag als wisselspeler begint. De spits is inmiddels volledig verlost van een slepende hamstringblessure, die hem de complete eerste seizoenshelft aan de kant hield. Tegen Ajax en ADO Den Haag viel Nijland in en dinsdag speelde hij negentig minuten met de beloften. Daarmee kwam er een einde aan een verschrikkelijke periode. “Het is nooit leuk om geblesseerd te zijn. Uiteindelijk moet je de knop omzetten en proberen vooruit te kijken. Ik heb in die periode geïnvesteerd in mijn hele lichaam, waardoor ik nu zonder tegenslagen aanhaak”, legt Nijland uit. Hij is klaar om te spelen. “Ik heb bij de beloften negentig minuten gemaakt, dat ging goed. Er is in principe geen belemmering om te spelen.”

Zonder Nijland speelde PEC Zwolle een beroerde eerste seizoenshelft. In de winterstop werd de roep om aanvallende versterking steeds groter, terwijl Nijland aan zou haken. Dat mag je ook gerust een aanwinst noemen. Is men de spits vergeten? “Dat denk ik niet. Toen ik inviel tegen Ajax reageerde het publiek goed, dus daar ligt het niet aan. En er moest ook wel wat gebeuren hoor. Dat had de groep nodig”, ziet Nijland, die wel vindt dat hij van waarde kan zijn voor PEC. Meer dan dat zelfs. “Ik vind dat ik moet spelen ja, want de groep heeft baat bij mijn kwaliteiten. Maar het is ook zo dat ‘Brock’ nu twee keer heeft gescoord en we hebben gewonnen. Er is niet heel veel reden om te wisselen.”

Tegen FC Twente moet Nijland dus genoegen nemen met een plaats op de bank. De centrumspits denkt dat er kansen liggen om tot een goed resultaat te komen. “Die twee middenvelders van hier kennen we, dat zijn fantastische voetballers. Met Enes Ünal hebben ze iemand die altijd kan scoren, maar ze zijn ook kwetsbaar. Tegen Heracles hadden ze ook zomaar een tegendoelpunt kunnen krijgen. En met de spirit die wij nu hebben, moet er wat in zitten.” De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Twente begint zondagmiddag om 14.30 uur. Scheidsrechter is Martin van den Kerkhof.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Warmerdam; Holla, Saymak, Thomas; Ehizibue, Saymak, Brock-Madsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Stef Nijland

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws