Steenbergen versterkt Sparta, Pullen blijft

| 09-06-2017

Anique Steenbergen speelt aankomend korfbalseizoen bij overgangsklasser Sparta. De 26-jarige Steenbergen was in het verleden zes seizoenen actief voor DOS ’46 uit Nijeveen en komt naar Zwolle om te zorgen voor de nodige ervaring. Hoofdtrainer Henco Pullen heeft op zijn beurt besloten om nog een jaar te blijven. “Het bevalt mij uitstekend bij Sparta”, reageert de coach op het nieuws.

© Jan Burgman Fotografie

Steenbergen zette direct na de kennismaking met Sparta de stap om vanaf volgend seizoen de blauw-witten te versterken. “Mijn fanatisme en mijn ambities hebben doen besloten om de overstap naar Sparta te maken en er helemaal voor te gaan”, vertelt Steenbergen, die liefst zes jaar in de Korfbal League speelde. Daarmee moet ze in staat zijn om de jeugdige ploeg van Pullen extra ervaring te geven. “Anique brengt veel ervaring mee en kan daarmee anderen steunen tijdens belangrijke momenten”, zegt Pullen. Steenbergen verwacht dat Sparta op het veld mee gaat doen om de titel en dat in de zaal lijfsbehoud zeker mogelijk moet zijn.

Hoofdtrainer Henco Pullen blijft nog een jaar verbonden aan Sparta. In zijn eerste jaar werd hij kampioen in de zaal en ook op het veld deed de ploeg lang mee om de titel. “Sparta is een club met een duidelijke focus: de prestatie voorop. Daarnaast moet de topsportbeleving verder groeien. Dit mag vanaf de jeugd meer benadrukt worden, zodat spelers een bredere opleiding krijgen richting de selectie”, aldus de trainer. Pullen krijgt aankomend seizoen ondersteuning van Marco Welink, die overkomt van stadsgenoot Oranje Zwart. Welink krijgt het tweede team van Sparta onder zijn hoede. Welink: “Voor mijn ontwikkeling als trainer is het goed om, in samenwerking met Henco, een selectie op overgangsklasse-niveau te trainen.” Remkes Pullen gaat de selectie individuele begeleiding op het gebied van techniek geven.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws