Steenbergen: ‘Het is lastig in te schatten’

| 07-11-2017

De korfballers van Sparta staan aan de vooravond van de start van de zaalcompetitie. Op het veld verliep de eerste seizoenshelft naar behoren, want met vier punten voorsprong op de nummer twee zijn de Zwollenaren koploper. In de zaal wordt het echter een ander verhaal. “Onze concurrenten van de zaal hebben op het veld meegedraaid in de van de overgangsklasse of zelfs van de hoofdklasse”, vertelt speelster Anique Steenbergen.

© Jan Burgman Fotografie

Steenbergen speelt dit seizoen voor het eerst bij Sparta. Op zesjarige leeftijd begon ze met korfballen bij KV RoReKo uit De Wijk en op haar zeventiende besloot ze over te stappen naar topclub DOS’46 uit Nijeveen. “Ik kwam daar in A1, die op dat moment op het hoogste niveau in Nederland speelde. In mijn tweede jaar werden we op het veld Nederlands kampioen junioren. Een ervaring om nooit meer te vergeten!”, zegt een trotse Steenbergen. Vervolgens kwam ze in de selectie van DOS '46, waar ze onder andere speelde met haar zusje Maaike en haar huidige trainer bij Sparta: Henco Pullen. Steenbergen werkte haar wedstrijden voornamelijk af in het tweede, maar maakte met de hoofdmacht wel de promotie naar de Korfbal League mee.

De korfbalster verhuisde onlangs naar Zwolle en daarop besloot Pullen om er maar eens een telefoontje aan te wagen. Steenbergen kreeg een uitnodiging om mee te trainen en er was snel een klik. “Tijdens de training werd ik omringd met spontane en fanatieke Spartanen en kreeg ik vrijwel meteen een goed gevoel. Ik hoefde na afloop dan ook niet lang na te denken over mijn keuze”, zegt ze. Het blijkt een goede stap te zijn geweest, want Steenbergen heeft het enorm naar haar zin in Zwolle. De goede prestaties op het veld dragen daar logischerwijs aan bij. “Er zaten wat moeizame wedstrijden tussen, waarbij we het onszelf moeilijk maakten en dit heeft ons helaas één punt gekost. Maar met vier punten voorsprong op de nummer twee hebben we een prima uitgangspositie voor het kampioenschap.”

Wat nu eerst op het programma staat, is de zaalcompetitie. Sparta komt uit in de overgangsklasse en daarin treft het tegenstanders van formaat. Zaterdag wacht de eerste wedstrijd, thuis tegen Oost-Arnhem. “Ik hoop dat ik in de zaal een grote rol van betekenis kan spelen, vooral op het gebied van coaching en ervaring. Voor mijn gevoel hebben we de veldcompetitie goed gebruikt om ons voor te bereiden op de zware overgangsklasse, een niveau hoger dus. Ik vind het lastig om in te schatten waar we staan, maar ik verwacht wel dat we per wedstrijd sterker worden. Dit team heeft zeker potentie om een stabiele middenmoter te worden.”

Korfbal, Sparta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws