‘Steeds meer animo voor de handbalsport’

| 08-11-2018

Het aantal deelnemers bij het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi blijft stijgen. Tijdens de twaalfde editie van het Zwolse toernooi, woensdag 14 november, strijden ruim 230 basisschoolkinderen (groepen 5 en 6) om de prestigieuze titel. Met 31 teams van 23 verschillende scholen is dat opnieuw een stijging in vergelijking met de 28 teams vorig jaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het schoolhandbaltoernooi is een samenwerking tussen het Landstede Sportcentrum, Travelbags HV Zwolle, Topfit Fysiotherapie en SportService Zwolle. “Het is ontzettend goed om te merken dat er steeds meer animo is voor onze sport. Binnen de vereniging werken we er hard aan om deze sport voor iedere Zwollenaar aantrekkelijk te maken. Dat de jeugd door middel van dit schooltoernooi al zo betrokken raakt is fantastisch”, stelt Bernd Huizing van Travelbags HV Zwolle. Ook SportService Zwolle is trots op dit resultaat: “Het is mooi om te zien dat niet alleen de deelname stijgt, maar dat ook de voorbereidende clinics aan populairteit winnen. Dat kan maar één ding betekenen: handbal leeft in onze stad”, aldus Marco Welink, event manager SportService Zwolle.

Het Landstede Sportcentrum is woensdag 14 november het decor voor het toernooi, dat om 13.30 uur begint en duurt tot 17.30 uur. Net als voorgaande edities staat Fair Play weer hoog in het vaandel. “Net als bij andere schoolsporttoernooien schenken we ook bij dit handbaltoernooi extra aandacht aan een respectvol, eerlijk en sportief toernooi waaraan iedereen mag meedoen. De Fair Play-mascotte Joep komt langs om alle deelnemers te stimuleren hieraan mee te doen”, vertelt Welink.

SportService Zwolle, Handbal, Landstede Sportcentrum, Schoolhandbal, Schoolsporttoernooi, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws