Start kaartverkoop derde SportGala Zwolle

| 13-12-2013

De toegangskaarten voor het derde SportGala Zwolle, zaterdag 25 januari 2014 in het Landstede Sportcentrum, gaan maandag 16 december in de verkoop. De kaartjes kosten slechts 5 euro per stuk en zijn op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur te koop bij SportService Zwolle aan de Tesselschadestraat 155 in Zwolle. Let wel: er is geen pinmogelijkheid en van dinsdag 24 december tot en met vrijdag 3 januari is het kantoor gesloten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het hoofdprogramma van het SportGala Zwolle start 25 januari om 20.30 uur met de sportverkiezingen en het Gouden Sportboek. Een half uur eerder gaan de deuren van het Landstede Spotcentrum al open. Rond de klok van 22.15 uur start het daverende slotfeest en gaan de voetjes van de vloer. De feestelijke sportavond eindigt om 00.30 uur. Tot en met 23 december 2013 kan iedereen zijn of haar favoriet(en) nog aandragen via de website www.sportgalazwolle.nl. Er kunnen kandidaten aangedragen worden in negen verschillende categorieën: sportman, sportvrouw, sporttalent, sportcoach, sportploeg, sport(st)er met een beperking, sportvrijwillig(st)er, sportstimuleringsprijs en sportiefste schoolinitiatief. Bij de drie laatstgenoemde categorieën gaat het om digitale publieksverkiezingen. De kandidaten worden genomineerd op basis van hun prestaties in het sportjaar 2013. De belangrijkste criteria hierbij zijn dat de sporters een binding hebben met Zwolle, door in Zwolle te wonen of te sporten bij een Zwolse vereniging/club.

Via de site www.sportgalazwolle.nl kunnen voordrachten worden ingediend. Deze voordrachten dienen voorzien te zijn van extra onderbouwde informatie en contactgegevens voor eventuele nadere informatie. De vakjury nomineert uiteindelijk drie genomineerden per categorie, deze worden op 27 december 2013 bekend gemaakt op www.sportgalazwolle.nl. Er kan vervolgens enkele weken worden gestemd. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde. Naast de sportverkiezingen maakt ook het ‘Gouden Sportboek’ van de gemeente Zwolle opnieuw deel uit van het SportGala Zwolle. Elk jaar worden door de gemeente Zwolse sporters uitgenodigd om het boek te ondertekenen tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Topsport Overijssel. Zwolse sporters, die dit jaar een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald, kunnen tot en met 23 december 2013 aangemeld worden voor ondertekening van het Gouden Sportboek.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Gemeente Zwolle, Landstede Sportcentrum, Gouden Sportboek, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws