Stam en Boer nemen afscheid met nederlaag

| 12-05-2019

De afscheidswedstrijd van Jaap Stam en Diederik Boer heeft zondag voor PEC Zwolle geen drie punten opgeleverd. De Zwolse formatie kon geen enkele vuist maken tegen VVV-Venlo en verloor met liefst 2-4. Lennart Thy en Stanley Elbers maakten de PEC-goals.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het was vooral de dag waarop Diederik Boer afscheid nam van PEC Zwolle, maar uiteraard was het ook de laatste thuiswedstrijd van Jaap Stam als trainer van de Zwollenaren. In eerste instantie leek het op het veld nog aardig uit te pakken, want voor de rust speelde PEC een voorsprong bij elkaar. Uit een hoekschop kreeg Lennart Thy de bal voor zijn voeten en na een dribbel drukte hij succesvol af: 1-0. VVV zette daar in de beginfase wat kansen tegenover, maar Boer was Peniel Mlapa en Jay-Roy Grot de baas.

Die 1-0 voorsprong bleef in de tweede helft niet in stand. PEC gaf in het tweede bedrijf amper thuis en via Peniel Mlapa draaide VVV de zaken razendsnel om. Negen minuten na rust was hij goed voor de 1-1 en drie minuten later volgde de 1-2. De Zwollenaren konden daar geen antwoord op geven en zagen dat VVV verder en verder uitliep. Peter van Ooijen maakte na dik een uur de 1-3, waarna Mlapa de 1-4 maakte. PEC deed via invaller Stanley Elbers nog wel iets terug, maar in de buurt van een goed resultaat kwam PEC niet meer. De laatste thuiswedstrijd werd verloren, eigenlijk een afsluiter in stijl. Nu alleen nog naar Breda, om daarna het seizoen zo snel mogelijk te vergeten.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Lachman (75. Bouy), Van den Berg, Nakayama, Paal, Hamer, Namli, Clement (68. Elbers),Van Crooy, Thy, Van Duinen

VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten (46. Dekker), Röseler, Kum (83. Van Bruggen), R.Janssen, Van Ooijen, Post, Susic, Grot, Mlapa (90+3. Borgmann), Joosten

Scoreverloop:
43. 1-0 Lennart Thy
54. 1-1 Peniel Mlapa
57. 1-2 Peniel Mlapa
65. 1-3 Peter van Ooijen
75. 1-4 Peniel Mlapa
85. 2-4 Stanley Elbers

Gele kaart:
Lars Unnerstall (VVV-Venlo)

Scheidsrechter:
Sander van der Eijk

Toeschouwers:
13.189

Voetbal, Jaap Stam, Diederik Boer, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws