Stadion decor voor schoolvoetbalfinales

| 23-04-2013

Voor de zesde keer fungeert het stadion van PEC Zwolle woensdagmiddag als het decor voor de finaledag van het Zwolse schoolvoetbaltoernooi. Na de vier succesvol verlopen wijkvoorrondes strijden in het IJsseldelta Stadion maar liefst 32 teams om de felbegeerde prijzen. En uiteindelijk mogen vier teams (vier categorieën) zich een jaar lang ‘het beste schoolvoetbalteam van Zwolle’ noemen.

© Annet van Raalten

Ruim 3.200 kinderen hebben de afgelopen weken uit naam van hun school gestreden voor een plek in de finale. Van iedere wijkvoorronde zijn de twee beste teams per categorie uitgenodigd voor de finaledag, waardoor er nog acht teams per categorie over zijn. Woensdagmiddag wordt via een knock-outsysteem een winnaar bekend in de categorieën meisjes groep 5/6, jongens groep 5/6, meisjes groep 7/8 en jongens groep 7/8. Net als voorgaande jaren wordt SportService Zwolle tijdens de organisatie van het toernooi ondersteund door de voetbalverenigingen uit de stad. Een deel van de organisatie van de wijkvoorronden lag in handen van de voetbalverenigingen en daarnaast wordt ook tijdens de finaledag weer gebruik gemaakt van de inzet van scheidsrechters van CSV ‘28, ZAC, Zwolsche Boys en Be Quick ‘28.

“Tot nu toe is het schoolvoetbaltoernooi een waar voetbalfeest met deelname van alle Zwolse basisscholen. Uiteindelijk maakt het spelen van de schoolvoetbalfinale in een écht voetbalstadion het nog extra spannend en mooi voor de kinderen. Wij zijn erg blij met deze mogelijkheid en zien dit als een mooie versterking tussen de top- en breedtesport in Zwolle”, zegt Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle. Tijdens de finaledag zijn er spelers en speelsters van PEC Zwolle aanwezig voor het uitdelen van handtekeningen, het aanmoedigen van de teams en het uitreiken van de prijzen. De aanvoerder van PEC Zwolle, Bram van Polen, zal in de middag uiteraard de aanvoerders met de speciaal ontwikkelde Fair Play Aanvoerdersbanden in de gaten houden. Ook Arne Slot zal aanwezig zijn om te zien hoe de kinderen strijden voor de felbegeerde bekers.

Voetbal, SportService Zwolle, Schoolvoetbal, Nationale Sportweek, Schoolsporttoernooi, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws