Stad wil niets liever dan naar de eredivisie

| 13-04-2012

FC Zwolle keert na negen jaar zo goed als zeker terug in de eredivisie. Als de ploeg van Art Langeler thuis van FC Eindhoven wint, is promotie een feit. Vorig seizoen bezweek Zwolle na de winterstop, dit keer staat Zwolle er nog beter voor dan toen. “Maar ik ga er zeker niet zomaar vanuit dat wij kampioen worden”, liet Arne Slot vrijdag optekenen door Voetbal International. “Dat zou in eerste instantie respectloos zijn richting onze tegenstander. We zijn het nog niet.”

© Jupilerleague.nl

Art Langeler verwacht een attractief duel: “Eindhoven is in mijn ogen samen met ons de best voetballende ploeg van de Jupiler League met heel positieve opvattingen over de manier van spelen. Ik reken op een open wedstrijd. Het werd immers niet voor niets 2-2 toen we elkaar in de eerste seizoenshelft hebben ontmoet. Ik verwacht dat onze tegenstander met aanvallende intenties wil proberen om ons van de titel af te houden. Wij willen die met aanvallende intenties veroveren. De druk is bij ons gelukkig wel wat van de ketel, want als het misgaat krijgen we een herkansing. Het is alsof we met 40-0 voorstaan. Als je de opslag mist wordt het 40-15. Het is zaak ons te concentreren op de ace, waarmee we de partij beslissen.”

Maar het is wel vrijdag de dertiende, wordt voorzitter Adriaan Visser verteld. “Dat brengt in dit geval de ene ploeg ongeluk en de andere geluk. Wij gaan er vanuit dat we het halen”, aldus Visser tegenover de NOS. “En anders hebben we nog twee kansen. Dit jaar moet het voor ons gebeuren en het mooiste is om dat vanavond in een uitverkocht huis te doen. FC Zwolle leeft enorm in de stad, zo blijkt ook uit het feit dat de wedstrijd maandagochtend om 12.00 uur al was uitverkocht. We zijn klaar voor de eredivisie en snakken er naar. Wij horen ook wel de geluiden dat het een stapje hoger sportief en financieel enorm lastig zal zijn, maar bij de sport hoort dat je het hoogste wilt bereiken en daar moet je vol voor gaan.”

Voetbal, FC Zwolle, Jupiler League, Kampioenschap FC Zwolle 2012

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws