Squash Zwolle verpulvert landskampioen

| 06-10-2011

Managers Netwerk Nederland Squash Zwolle heeft woensdagavond voor een grote verrassing gezorgd door op bezoek bij landskampioen Victoria Rotterdam met maar liefst 2-12 te winnen. Door de ruime overwinning staat de Zwolse formatie na twee wedstrijden nu bovenaan in de eredivisie.

Na de goede start vorige week in eigen huis was het voor Squash Zwolle belangrijk om in Rotterdam sterk voor de dag te komen. “We hadden daarom onze kopman Simon Rosner opgesteld”, vertelt teamleider Niels Boek. “Simon is op dit moment in een supervorm. Bij het WK voor landenteams wist hij voor Duitsland negentig procent van zijn wedstrijden te winnen en gezien zijn ongeslagen status in de Nederlandse competitie gingen we ervan uit dat hij een goede kans zou maken tegen wereldtopper Steve Coppinger (Zuid-Afrika).” Op positie twee bij Zwolle speelde de Duitser Rudi Rohrmüller en op drie good-old Lucas Buit.

Na de teampresentatie op het centercourt van Victoria was Lucas Buit als eerste aan de beurt. Hij mocht het opnemen tegen het jeugdige talent Thomas de Paauw. Boek: “Vooraf hadden we deze wedstrijd als een winstpartij ingeschat en binnen 25 minuten werd ook duidelijk dat die inschatting juist was. Lucas stelde in drie snelle games de eerste punten veilig: 4-11, 1-11, 2-11.” Hierna was het de beurt aan Simon Rosner en Steve Coppinger. Op de wereldranglijst ontlopen beide spelers elkaar niet veel en het publiek ging er eens goed voor zitten. De eerste game ging eigenlijk vrij makkelijk naar de thuis spelende Coppinger. “Simon had in de beginfase wat last van de lange reis terug uit Amerika en kon het juiste ritme niet vinden.” Na enkele tips van de bondscoach, Lucas Buit, ging Simon in een tempo hoger spelen en kwam de ongeslagen status van de speler van Squash Zwolle geen moment meer in gevaar. Na een hoogstaande en uiterst attractieve wedstrijd won Rosner met 1-3 (11-5, 5-11, 4-11, 4-11).

De winst voor Zwolle was binnen, maar desondanks wilde Rudi Rohrmüller graag wat extra punten pakken. Zijn tegenstander was de oud profspeler Stephen Cooke. “Stephen is een uiterst slimme en vaardige speler en dat was ook duidelijk te zien op de baan in de eerste game. Rudi kon de verleiding niet weerstaan om in het spel van Stephen mee te gaan en dat moest hij bekopen met een kansloze nederlaag in de eerste game”, vertelt Niels Boek. “In het restant van de wedstrijd hield Rudi zijn tegenstander continue achterin, om vervolgens pas toe te slaan op het moment dat Stephen echt uit positie was.” Hiermee boekte de nummer twee van Squash Zwolle veel succes en won daardoor - net als Simon Rosner - met 1-3 (11-6, 4-11, 0-11, 4-11).

“We zijn nu goed op weg om dit jaar de play-offs te halen en dat geeft ons een duidelijk signaal dat we drie jaar geleden de juiste weg zijn ingeslagen om Squash Zwolle weer van onder af aan op te bouwen en te werken aan structuur. Deze aanpak zorgt niet alleen voor de koppositie maar heeft inmiddels ook geresulteerd in de uitnodiging van vijf jeugdspelers voor de nationale selectie”, aldus een zeer trotse Niels Boek.

Squash Zwolle, Squash, Lucas Buit, Simon Rosner, Rudi Rohrmüller

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws