Squash Zwolle ten onder in Rotterdam

| 04-11-2010

Quality Contacts Squash Zwolle is woensdagavond met 12-2 ten onder gegaan tegen Didacticum Victoria in Rotterdam. Vanwege (opnieuw) personele problemen wisten de Zwollenaren op voorhand dat het een lastig duel zou worden tegen de nummer twee van de eredivisie.

De Zwolse kopman Lucas Buit nam het op tegen Steve Finitsis, nummer 76 op de PSA-ranking en in Nederland dit seizoen nog ongeslagen. Hoewel Lucas de eerste game nog kon winnen door volledig gebruik te maken van zijn ervaring, was hij daarna aardig kansloos. Steve ging steeds meer variëren in zijn spel en daar had Lucas geen antwoord op: 9-11, 11-2, 11-6 en 11-4. Net als Lucas wist ook Tom Hoevenaars de eerste game te winnen, maar vervolgens was zijn tegenstander Stephen Cooke oppermachtig: 6-11, 11-1, 11-9 en 11-1.

Humphrey Fridt tot slot deed zijn uiterste best, maar door een gebrek aan ervaring op eredivisieniveau wist hij Tomas de Paauw niet in verlegenheid te brengen: 11-3, 11-9 en 11-3. Humphrey heeft echter zeker potentie, dus de wedstrijden die hij dit seizoen in de eredivisie meepakt helpen hem absoluut om beter te worden. Quality Contacts Squash Zwolle blijft door de nederlaag voorlaatste en hoopt volgende week weer op volle sterkte te zijn.

Squash Zwolle, Squash, Lucas Buit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws