Squash Zwolle overtuigend landskampioen

| 14-04-2012

Managers Netwerk Nederland Squash Zwolle is zaterdag in het Amsterdamse Frans Otten Stadion landskampioen geworden. In de finale van de play-offs versloeg de Zwolse ploeg, vrijdagavond te sterk voor Victoria Rotterdam, Rabobank HSRC De Diepput. Dat kon als winnaar van de reguliere competitie vooraf toch als favoriet worden aangemerkt. Na twee duels was het pleit echter al in het voordeel van Squash Zwolle beslecht. Het is voor Zwolle de eerste titel sinds 2004.

Lucas Buit zette Zwolle zaterdagmiddag in de finale op voorsprong door in de eerste partij te winnen van David Kandra. De 44-jarige herenbondscoach had opmerkelijk weinig last van de marathonpartij die hij vrijdagavond speelde tegen Stephen Cooke en domineerde vanaf het begin tegen de jonge Duitser van HSRC De Diepput. Vanuit het midden van de baan speelde Buit bijna foutloos en stapte logischerwijs binnen een half uur als winnaar van de baan: 11-4, 11-8, 11-5.

Het duel tussen zevenvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema en meervoudig Duits kampioen Simon Rösner (Squash Zwolle), beide behorend tot de mondiale top twintig, was een stuk spannender. Anjema begon sterk, maar moest zijn bliksemstart wel bekopen met een inzinking in game twee en drie. Het vierde bedrijf trok hij met prachtig squash naar zich toe, waardoor vijfde game beslissing moest brengen. Daarin was de tank bij Anjema echter leeg, waardoor Rösner al na twee partijen de titel voor Squash Zwolle veilig stelde: 11-4, 6-11, 5-11, 11-6, 3-11. Kashif Shuja hoefde zodoende niet meer in actie te komen.

Squash Zwolle, Squash, Lucas Buit, Kashif Shuja, Simon Rosner

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws