Sportstimuleringsprijs voor Grachtentocht

| 01-02-2013

De organisatie van de Zwolse Grachtentocht heeft vrijdagavond in het Landstede Sportcentrum de sportstimuleringsprijs gewonnen. De Zwolse Grachtentocht werd tijdens het SportGala Zwolle verkozen boven de SamenLoop voor Hoop en de Zwolse Beachsportdagen. Het schaatsevenement werd begin 2012 voor het eerst georganiseerd op de grachten in de Zwolse binnenstad.

© Annet van Raalten

Wethouder Gerrit Piek reikte aan de groep organisatoren de stimuleringsprijs uit. “Iemand heeft een idee en uiteindelijk doe je het gewoon. De medewerking van alle Zwollenaren en de gemeente was erg belangrijk, die hebben fantastisch werk gedaan. We blijven hopen dat er dit jaar een tweede editie van de schaatstocht komt, ondanks dat het winterweer voorlopig niet meer terugkomt”, laat één van de organisatoren weten.

Het winterfestijn, dat in slechts een paar dagen door een groep enthousiaste ondernemers werd georganiseerd, bracht meer dan 1.500 schaatsliefhebbers op de been en zeer veel Zwolse supporters. Het startschot voor de eerste editie van deze Zwolse tocht over natuurijs werd zaterdag 11 februari 2012 om 12.00 uur gegeven door de bekende ex-schaatser Reinier Paping, winnaar van de Elfstedentocht in 1963. De Zwolse Grachtentocht begon bij het Rodetorenplein, waarna de deelnemers onder andere schaatsten over de Thorbeckegracht. Het was een grandioos winterfeest.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Schaatsen, SportGala Zwolle, Zwolse Grachtentocht


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws