Sportstimuleringsprijs 2013 gaat naar?

| 08-01-2014

De derde editie van het SportGala Zwolle komt dichter en dichterbij. Op zaterdag 25 januari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. En wie gaan er die avond met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Wie verdient volgens jou de sportstimuleringsprijs 2013? Stemmen kan tot en met 15 januari!

Blue Hawks
Ondanks het feit dat honk-/softbal een relatief kleine sport is verwelkomde Blue Hawks al vroeg in het seizoen haar 100ste actieve lid. Dat gebeurde onder meer door enkele ludieke acties. Zo werd in het voorjaar het standbeeld van Thorbecke bij het station van Zwolle een week lang uitgedost in het clubuniform van Blue Hawks. Naast het passeren van de magische grens van honderd leden, bleven ook de sportieve prestaties niet achter. In 2012 werden al alle drie de honkbalteams van Blue Hawks kampioen en in 2013 greep het softbalteam de titel. Dit team gaat nu spelen op het één na hoogste niveau van Nederland.

Hockey Club Zwolle
Tempo ‘41 en ZMHC fuseerden in 2012 tot Hockey Club Zwolle, een bloeiende vereniging voor groot en klein. De samenwerking kwam tot stand om knelpunten, zoals noodzakelijke uitbreiding in verband met het groeiende ledenaantal en investeringen in beheer van velden en clubhuizen, op te vangen. Voor Hockey Club Zwolle werd op sportpark Het Hoge Laar een mooie accommodatie gerealiseerd, waar de fusieclub zich in 2013 ontpopte tot een voorbeeld voor Zwolle en wijde omgeving. Bovendien werd met de promotie van het eerste herenteam een belangrijke stap gezet richting de ambitie van de club, om hockey in Zwolle naar een structureel hoger plan te tillen.

Sportpark Marslanden
In 2013 werden de krachten van de negen verenigingen op het sportpark gebundeld in de vorm van een stichting. Doel: buurt, scholen, bedrijven en andere doelgroepen betrekken bij het sportpark. De samenwerking heeft er toe bijgedragen dat de verenigingen sterker zijn geworden, ledenaantallen zijn toegenomen en de vooraf geformuleerde doelstellingen zijn gehaald. Zo heeft schietvereniging St. Sebastiaan inmiddels een ledenstop, Rugby Club Zwolle jeugdleden en SV Zwolle Handbal sinds lange tijd weer een herenteam. Daarnaast heeft het sportpark aan nieuw elan en uitstraling gewonnen: wijkbewoners, scholen en andere verenigingen weten het sportpark steeds vaker te vinden.

Stemmen kan tot en met 15 januari!

Blue Hawks, Sportpark Marslanden, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, HC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws