SportService faciliteert de Koningsspelen

| 18-04-2017

SportService Zwolle organiseert op vrijdag 21 april weer de jaarlijkse Koningsspelen. Basisschoolleerlingen uit Zwolle krijgen op de sportparken Marslanden, De Verbinding, De Weide Steen, Het Hoge Laar, De Siggels en in de Calohal en in zwembad De Vrolijkheid een dag vol sport voorgeschoteld. Verschillende Zwolse instanties helpen mee met het organiseren van de dag.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Koningsspelen worden sinds 2013 georganiseerd. Het is de bedoeling om, door middel van een sportief Oranjefeest, kinderen uit het basisonderwijs te laten zien hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten. In Zwolle is SportService Zwolle de organisator van het evenement en zij krijgt daarbij de steun van verschillende Zwolse instanties. Diverse sportverenigingen helpen mee en ook Landstede, de Calo-opleiding van Hogeschool Windesheim, het Thomas a Kempis College, Jena XL, het CSE en het Deltion College bieden ondersteuning. De scholen die niet deelnemen aan de Koningsspelen kunnen via SportService Zwolle toch ondersteuning krijgen. “Er is een draaiboek beschikbaar en er zijn leskaarten die gebruikt kunnen worden. Deze zijn te vinden op de website van SportService Zwolle.”

De dag begint om 8.30 uur met het koningsontbijt, waarna om 9.30 uur de koningsdans 'Okido!' van Kinderen voor Kinderen plaatsvindt. Een kwartier later start de sportdag, al verschilt het programma per locatie en/of school. Zo zal op sportpark De Verbinding wethouder René de Heer het startsein geven voor het ontbijt en die eer is op Windesheim weggelegd voor wethouder Ed Anker. Op sportpark Marslanden doet wethouder Jan Brink dat.

SportService Zwolle, CSE, Sportpark De Weide Steen, Sportpark Marslanden, Deltion College, Sportpark De Verbinding, Thomas a Kempis College, Hogeschool Windesheim, Landstede, Calohal, Sportpark Het Hoge Laar, Sportpark De Siggels, JenaXL, Zwembad De Vrolijkheid, Koningsspelen, Wethouder René de Heer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws