Sportploeg: HC Zwolle, Landstede of Swol?

| 16-01-2017

Welke sportploeg gaat er met de prijs aan de haal? Hockey Club Zwolle, Landstede Basketbal of Swol 1894 Waterpolo? Tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 4 februari in het Landstede Sportcentrum wordt bekend welk team de sportploeg van 2016 is geworden. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl/stemmen? Stemmen kan tot en met 25 januari!

Hockey Club Zwolle
De hockeyheren van HC Zwolle kijken ongetwijfeld met een goed gevoel terug op een succesvol 2016. Een jaar eerder lukte het niet om via de play-offs een stap omhoog te maken, maar in 2016 kregen de Zwolse hockeyers het voor elkaar om terug te keren naar de overgangsklasse. Allereerst kroonde de ploeg zich in de reguliere competitie op indrukwekkende wijze tot kampioen en daarmee was HC Zwolle zelfs de best presterende eersteklasser van heel Nederland. In de play-offs zette de ploeg de kroon op het werk, door in twee duels af te rekenen met Roomburg. Zodoende promoveerde de herenformatie van Hockey Club Zwolle naar de overgangsklasse.

Landstede Basketbal
Voor Landstede Basketbal was 2016 een historisch jaar. Voor het eerst in de clubgeschiedenis sloot het team de reguliere competitie af als nummer één en daarna was het ook in de play-offs om het landskampioenschap succesvol. In de halve finale rekende Landstede in een best of seven serie op duidelijke wijze af met SPM Shoeters (4-2), waarna in de finale Donar de opponent was. De Groningers bleken uiteindelijk duidelijk met 4-1 te sterk, waardoor zij met de landstitel aan de haal gingen. Landstede Basketbal maakte zich vervolgens met een nagenoeg nieuw team op voor het nieuwe seizoen en sloot 2016 als nummer twee van de Dutch Basketball League af.

Swol 1894 Waterpolo
Over een goed gevoel gesproken. De waterpolosters van Swol 1894 kenden een uiterst mooi jaar. In het eerste deel van 2016 werd de damesploeg kampioen in de eerste klasse van het district, waardoor een grote wens in vervulling ging: promotie naar de tweede klasse van de bondscompetitie. Hierdoor kreeg het Zwolse waterpolo een boost, het deed er weer toe. Als promovendus verbaasde Swol 1894 vervolgens vriend en vijand, deed het vele monden doen openvallen. Tot en met het einde van het kalenderjaar bleven de Zwolse vrouwen namelijk ongeslagen, waardoor ze zich wederom aan kop van de ranglijst meldden. De opmars duurt voort, zoveel moge wel duidelijk zijn.

SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws