Sportploeg: BAZ U18, Landstede of PBSZ?

| 09-01-2016

Welke sportploeg gaat er met de prijs aan de haal? Basketball Academy Zwolle U18, Landstede Volleybal of Pelikaan Beach Soccer Zwolle? Tijdens de vijfde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 23 januari in het Landstede Sportcentrum wordt bekend welk team de sportploeg van 2015 is geworden. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Stemmen kan tot en met 13 januari!

Basketball Academy Zwolle U18
De 14-koppige selectie van Basketball Academy Zwolle was in 2015 overduidelijk de sterkste van het land. Onder begeleiding van coach Arno Bunnig won het jonge team alles wat er in 2015 te winnen viel. In maart haalde U18 van de Basketball Academy Zwolle in het eigen Landstede Sportcentrum de nationale beker binnen. In de finale was de ploeg met liefst 87-52 te sterk voor BC Rotterdam U18 en vervolgens grepen de jonge basketballers ook nog eens het landskampioenschap. Onder leiding van coach Arno Bunnig waren de jonge Zwollenaren het gehele seizoen oppermachtig, waardoor zij aan het einde van de rit symbolisch het netje van de basket mochten knippen.

Landstede Volleybal
De volleyballers van Landstede Volleybal kijken weer terug op een bijzonder succesvol jaar. De voorgaande jaren werden vooral gekenmerkt door prijzen en ook in 2015 werd het palmares vergroot. De ploeg van coach Redbad Strikwerda wist allereerst de nationale beker te veroveren, door in de finale af te rekenen met concurrent Abiant Lycurgus. In de eindstrijd om het landskampioenschap was datzelfde Lycurgus opnieuw de tegenstander. De eerste twee wedstrijden in een serie van vijf werden gewonnen en op zondag 26 april deelde de ploeg de genadeklap uit. In een volgepakt Landstede Sportcentrum werd het 3-0 en daarmee werden de volleyballers voor de derde keer in successie landskampioen.

Pelikaan Beach Soccer Zwolle
In 2015 hebben de beachvoetballers van Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) een historische prestatie neergezet. Al jarenlang speelt de ploeg mee in de eredivisie, maar nog nooit werd het landskampioen. Tot 2015, het jaar waarin dat wel lukte. Via de reguliere competitie plaatste PBSZ zich voor de play-offs en na twee wedstrijden had de Zwolse ploeg zich al geplaatst voor de finale. In Scheveningen trof PBSZ in La Bastille een sterke tegenstander, maar ook die formatie werd over de knie gelegd. In een zinderende finale, die uiteindelijk via strafschoppen beslist moest worden, nam PBSZ voor het eerst in haar geschiedenis de prijs voor het landskampioenschap mee naar Zwolle. Als kers op de taart mochten ook enkele spelers nog op pad met het Nederlands beachsoccerteam.

Stemmen kan tot en met woensdag 13 januari!

Landstede Volleybal, Pelikaan Beach Soccer Zwolle, SportGala Zwolle, Basketball Academy Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws