Sportpark Marslanden steeds meer in trek

| 25-02-2015

Sportpark Marslanden is in trek. De multifunctionele accommodatie wordt door steeds meer sportievelingen gevonden. Deze mensen nemen deel aan activiteiten van MacsMoves, het participatieproject of het project Duale Educatie. “De deelnemers doen onder andere mee om in beweging te komen, om sociale contacten op te doen en om onder de mensen te zijn”, vertelt verenigingsmanager Robbert Bonsink.

Met name op vrijdagmorgen is het op Sportpark Marslanden een drukte van jewelste. Deelnemers aan het participatieproject, het project Duale Educatie en sportievelingen van MacsMoves komen dan tegelijkertijd bijeen om te sporten. “Dankzij de sportimpuls van Macs Moves en het project Sportwijk Marslanden is dit tot stand gekomen. De groep met deelnemers is nog altijd groeiende en de reacties zijn erg positief”, zegt Bonsink. Ook is er iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur voldoende te bleven. Een groep vitale ouderen van acht deelnemers komt dan in beweging. “Zij voetballen, doen tik- en mikspellen en spelen hockeyachtige spellen. Dit vindt plaats op het veld of bij de beweegvoorziening. En er is nog plaats voor meer deelnemers.”

Op het sportpark zijn verder verschillende mensen actief in het participatieproject. Deze mensen zitten veelal in de bijstand en komen lastig aan het werk. “Zij worden gekoppeld aan een vereniging dat is gevestigd op het Zwolse sportpark en voert voor die club diverse werkzaamheden uit. Zo zijn er bijvoorbeeld deelnemers bezig met de verhuizing van korfbalvereniging Oranje Zwart”, weet Bonsink, die het komende jaar meerdere clubs op het terrein een jubileum ziet vieren. “Oranje Zwart bestaat 100 jaar, SV Zwolle Handbal 50 jaar en Rugby Club Zwolle 40 jaar. Dat zijn mooie prestaties.” Kijk voor meer informatie over de activiteiten op Sportpark Marslanden op www.sportparkmarslanden.nl.

Sportpark Marslanden, Oranje Zwart, SV Zwolle Handbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws