Sportparagraaf in nieuw collegeprogramma

| 11-03-2010

‘Een stimulerende en inspirerende paragraaf over sport in het nieuwe collegeprogramma’. Dat is het doel dat de Sportraad Zwolle met het sportmanifest nastreeft. Voorzitter Lourens de Jong geeft in de begeleidende brief aan dat op basis van manifest en collegeprogramma een samenwerkingsconvenant wordt uitgewerkt. Dit als ‘actualisatie en concretisering van de vigerende Sportnota 2006-2011’.

Het sportmanifest is opgesteld in samenspraak met clubs, onderwijsinstellingen en professionele werkers in de Zwolse sportwereld. Actiepunt nummer één is het enthousiasmeren van de jeugd. Het streven - ‘een leven lang sporten’ - begint met kennismakingsprogramma’s en goede samenwerking tussen sportclubs en scholen. Aandacht moet er ook zijn voor bijzondere doelgroepen (ouderen, gehandicapten), voor voldoende (top)sportevenementen en voor investeringen in accommodaties. Dat kan door een begin te maken met de uitvoering van het Masterplan Sportaccommodaties.

Sportraad-voorzitter De Jong stelt dat de sportwereld met name behoefte heeft aan multifunctionele complexen als De Pelikaan, waar de inzet van verenigingsmanagers zoden aan de dijk zet. De Jong: “We zien dat het gemeentelijk sportbeleid slagvaardiger kan en efficiënter. Het is niet alleen een vraag om meer geld, het is in de eerste plaats de vraag om met het bestaande geld beter om te springen.”

Gemeente Zwolle, De Stentor, Sportpark De Pelikaan, Politiek, Sportraad Zwolle, Lourens de Jong

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws