Sportman: Moerkerk, Mulder of Nummerdor?

| 05-01-2016

Wie wordt de sportman van het jaar 2015? Dylan van Moerkerk, Michel Mulder of Reinder Nummerdor? Tijdens de vijfde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 23 januari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl/stemmen? Stemmen kan nog tot en met woensdag 13 januari!

Dylan van Moerkerk
Voor de karateka van Mossel-Boot was 2015 het jaar van zijn doorbraak in de top van de Nederlandse karatewereld. Allereerst won hij de Nederlandse titel karate in de categorie tot 21 jaar. Vervolgens bleek hij in oktober de beste in Luxemburg, waar Dylan van Moerkerk de Europese titel wado in de leeftijdscategorie tot 21 jaar in de wacht sleepte. En ook bij de senioren liet hij in 2015 van zich spreken. Van Moerkerk behoorde in de categorie tot 75 kilogram tot één van de beste karateka’s en bevestigde dat op het Nederlands kampioenschap met een zilveren medaille. Daarmee gaf hij zijn definitieve doorbraak nog meer kleur.

Michel Mulder
Schaatser en skeeleraar Michel Mulder heeft - na zijn Olympische titel in 2014 - ook in 2015 de nodige prijzen binnengehaald. Het hoogtepunt beleefde de Zwollenaar op het ijs van het Heerenveense Thialf, waar hij tijdens de WK afstanden een zilveren medaille op de 500 meter won. Ook sloot hij in januari het Nederlands kampioenschap sprint af met een zilveren medaille. Naast zijn prima prestaties op de schaatsbaan was Michel Mulder tevens succesvol in het skeeleren. In mei 2015 reed hij het NK inline-skaten in Purmerend en daar kreeg hij tweemaal een zilveren medaille omgehangen. Op zowel de 300 als de 500 meter werd hij tweede.

Reinder Nummerdor
Voor Reinder Nummerdor is 2015 een onvergetelijk sportjaar. In eigen land speelde de beachvolleyballer samen met kompaan Christiaan Varenhorst het wereldkampioenschap en wist hij alle harten te stelen. De groepswedstrijden werden moeiteloos doorstaan en uiteindelijk kwam Nummerdor tot een zilveren WK-plak. Daar bleef het echter niet bij. Eind juli en begin augustus volgde het Europees kampioenschap en ook op dat toernooi presteerden Nummerdor en Varenhorst goed. Na een Nederlands onderonsje in de kleine finale werd er een bronzen medaille aan het prijzentotaal toegevoegd. Ook werd het duo in januari 2015 nog Nederlands kampioen indoor.

Stemmen kan tot en met woensdag 13 januari!

Michel Mulder, SportGala Zwolle, Reinder Nummerdor, Dylan van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws