Sportman: Jorink, Van Moerkerk of Mulder?

| 12-01-2017

Wie wordt sportman van het jaar 2016? Michiel Jorink, Dylan van Moerkerk, of Ronald Mulder? Tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 4 februari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij inmiddels al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl/stemmen? Stemmen kan nog tot en met woensdag 25 januari!

Michiel Jorink
Paralympisch zwemmer Michiel Jorink liet in 2016 van zich horen. De zwemmer van ZV 44 deed voor het eerst mee bij de paralympische zwemmers en kwam uit in de klasse S14. Vooral de Nederlandse kampioenschappen lange baan en het NK korte baan leverden Jorink flink wat prijzen op. Tijdens het eerstgenoemde toernooi werd hij Nederlands kampioen op de 50 meter vlinder en de 100 meter vrij, terwijl het NK korte baan in Hoofddorp hem vier extra Nederlandse titels opleverde. Daarnaast zwom hij in Hoofddorp een paralympisch wereldrecord op de 50 meter vlinder en een Europees record op de 100 meter vlinder.

Dylan van Moerkerk
Voor Dylan van Moerkerk was 2016 wederom een succesvol jaar. De karateka van Mossel-Boot kende in november een hoogtepunt toen hij zich in Zoetermeer voor het tweede jaar op rij tot Nederlands kampioen kroonde in de categorie tot 21 jaar. Van Moerkerk liet zich echter ook in het buitenland van zijn beste kant zien. De karateka won in juni de Open Oostenrijkse kampioenschappen in de gewichtsklasse tot 75 kilogram, waarin hij op duidelijke wijze afrekende met zijn concurrent Bryan Lusse. Ook was Van Moerkerk succesvol tijdens de Banzai Cup in Berlijn, waar hij uiteindelijk als derde eindigde.

Ronald Mulder
Schaatser en skeeleraar Ronald Mulder won in 2016 op beide disciplines de nodige prijzen. Op de schaats zette hij een wereldbekerwedstrijd over 500 meter op zijn naam en was hij succesvol op het Nederlands kampioenschap sprint. Tijdens dat toernooi schaatste de Zwollenaar een zilveren plak bij elkaar, terwijl ook het NK afstanden eremetaal opleverde. Mulder pakte op de 500 meter het zilver, de 1.000 meter leverde hem brons op. Naast zijn successen op de schaatsbaan was Mulder succesvol in het skeeleren. Allereerst werd hij Nederlands kampioen op de 100 meter. En tijdens het EK sleepte hij nog twee bronzen medailles in de wacht.

Ronald Mulder, SportGala Zwolle, Dylan van Moerkerk, Michiel Jorink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws