Sportiefste schoolinitiatief van 2016 is?

| 19-01-2017

De zesde editie van het SportGala Zwolle komt dichterbij. Zaterdag 4 februari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. Wie gaan er die avond met de prijzen vandoor? Heb jij al gestemd via www.sportgalazwolle.nl/stemmen? En wat is volgens jou het sportiefste schoolinitiatief van 2016? Stemmen kan nog tot en met woensdag 25 januari!

Ronald McDonald Actiedag
Het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College hielden op 8 juli 2016 een actiedag voor het Ronald McDonald Huis. Middels verschillende sportieve initiatieven van beide scholen werd ruim 14.000 euro bij elkaar gehaald. Zo werd er in de aanloop naar de actiedag met ruim tweehonderd leerlingen meegedaan aan de Wavin 4 Engelse Mijlen. Een CSE-veiling met sportartikelen leverde 3.000 euro op. Alle TAK-leerlingen namen deel aan een sportieve challenge, bestaande uit de meest uiteenlopende sporten (opbrengst 6.500 euro). En tot slot fietsten CSE-leerlingen van huis naar school en lieten zich daarvoor sponsoren voor een bedrag van 4.000 euro.

Sponsorloop voor Groene Plein
De Vrije School Michaël in Zwolle was in 2016 druk bezig met het verwezenlijken van het zogeheten ‘Groene Plein’, een uitdagend, educatief en groen plein voor alle kinderen op school en in de wijk. Een plein dat uitnodigt om te spelen, waar de seizoenen direct beleefbaar zijn en waar het groen en wat daarin leeft zich kan ontplooien. Met onder meer een sportieve sponsorloop droegen de leerlingen van Vrije School Michaël hun steentje bij aan de realisatie van het Groene Plein. De deelnemers liepen 30 tot 45 minuten en moesten om de honderd meter een opdracht uitvoeren om verder te kunnen. De kinderen haalden met de creatieve sponsorloop 10.000 euro op voor het plein.

Triple Challenge
De leerlingen van het Greijdanus College zetten zich in 2016 eveneens in voor het goede doel. De fietsgroep van de onderwijsinstelling, bestaande uit zeventien leerlingen en zes docenten, volbracht de zelf georganiseerde Triple Challenge. Zij beklommen per fiets drie grote bergen, te weten de Cauberg, de Keutenberg en de Grand Ballon in de Vogezen. Na het bestijgen van deze drie grote puisten werd er een totaalbedrag van 14.500 euro overhandigd aan Present Zwolle, Compassion en de Hersenstichting. Het bedrag kwam mede tot stand door het organiseren van een spinningmarathon, gehouden in februari. Leerlingen van het Greijdanus konden voor een uur een fiets huren en zamelden daarmee al 10.000 euro in voor de goede doelen.

SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws