Sportiefste schoolinitiatief van 2015 is?

| 12-01-2016

De vijfde editie van het SportGala Zwolle komt dichterbij. Zaterdag 23 januari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. Wie gaan er die avond met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? En wat is volgens jou het sportiefste schoolinitiatief van 2015? Stemmen kan nog tot en met woensdag 13 januari!

KWF StadshagenRun
De Thorbecke Scholengemeenschap, Isala en KWF Zwolle hebben vier jaar geleden de handen ineen geslagen om geld op te halen in de strijd tegen kanker. Het KWF en Isala geven voorlichting aan de leerlingen, die op hun beurt tijdens de StadshagenRun geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. In 2015 liepen er liefst 170 tweedeklassers sport en de nodige docenten mee voor het goede doel. Door het vinden van een groot aantal sponsors kon de Thorbecke Scholengemeenschap in november een cheque van meer dan 12.000 euro overhandigen aan voorzitter Hans de Vries van het KWF Zwolle. Daarmee viel het bedrag weer hoger uit dan een jaar eerder.

KBS De Vlieger
Het kalenderjaar 2015 is voor locatie 2 van KBS De Vlieger het jaar van het schoolvoetbal. Groep 8 van de basisschool won eerst het Zwolse schoolvoetbaltoernooi en trok vervolgens via de regionale kampioenschappen in Nunspeet naar de landelijke finale. De hele school leefde enorm mee en steunde de jongens door dik en dun. Op de velden van de KNVB in Zeist zetten de jongens uiteindelijk de kroon op het werk. De finale werd op oppermachtige wijze met 2-0 gewonnen, waardoor de landstitel mee ging naar Zwolle. Een dag later volgde op school een uitgebreide huldiging en ook mocht de ploeg nog op bezoek bij PEC Zwolle.

Vluchtelingensport
De IJsselhallen in Zwolle boden in 2015 onderdak aan vele vluchtelingen. Pauline Fellinger en Pim Hoek, docenten van Calo Windesheim, vonden dat er wel eens iets mocht gebeuren voor deze vluchtelingen. Vanuit die motivatie begonnen zij een actie om de vele vluchtelingen aan het sporten te krijgen. Met behulp van veel vrijwilligers en allerlei Zwolse organisaties werd het initiatief op poten gezet, werden er plannen gesmeed en uiteindelijk bleek het een groot succes. Zo openden Windesheim en On Campus de deuren van de sportfaciliteiten, om zo de vluchtelingen wat afleiding te bieden. Het initiatief werd zelfs zo’n groot succes dat het initiatief ook regionaal en landelijk werd overgenomen.

Stemmen kan tot en met woensdag 13 januari!

Thorbecke Scholengemeenschap, Hogeschool Windesheim, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws