Sportief Zwolle zwaait af met Tourspel

| 1 Maand geleden.

Na ruim tien jaar houdt Sportief Zwolle op te bestaan. “Daarmee komt er een einde aan een geweldige tijd, waar wij met trots op terugkijken”, stelt Rob Heethaar namens de stichting. “Door de coronacrisis zijn er maandenlang geen sportwedstrijden en -evenementen georganiseerd en dat heeft ons nieuwe inzichten verschaft”, vertelt Heethaar, die het tijdperk Sportief Zwolle afsluit met het Tourspel 2020!

© A.S.O./Pauline Ballet

Het zijn enkele enthousiaste sportliefhebbers/-journalisten die Sportief Zwolle begin 2010 in het leven roepen. En al snel wordt duidelijk dat het sportplatform www.sportiefzwolle.nl voorziet in de behoefte van de Zwolse sporter/sportliefhebber. Zo is bijvoorbeeld ‘Zwols Live Voetbal’ gelijk een populair onderdeel van het platform. En met het organiseren van zes edities van het SportGala Zwolle weet de stichting de Zwolse sport, in de breedste zin van het woord, op een waardige wijze in de schijnwerpers te zetten.

Door de jaren heen ontwikkelt Sportief Zwolle voor diverse Zwolse evenementen een website en verzorgt de content (redactionele invulling met nieuwsberichten, foto- en videoreportages). Zo is de stichting al vele jaren beheerder van de website van de Zwolse Halve Marathon, veruit het grootste sportevenement van Zwolle. Maar ook van de Berkumloop, de StadshagenRun, de City Swim Zwolle, de Voetbalquiz Zwolle en van netwerkevenement De Proloog. “De organisatoren van deze evenementen zijn inmiddels op de hoogte gebracht. In samenspraak met de verschillende partijen doen wij onze uiterste best om alles zo goed mogelijk over te dragen.”

Tot slot is het team van Sportief Zwolle blij dat de Tour de France dit jaar toch nog plaats heeft gevonden. “Dat gaf ons de mogelijkheid om deze mooie periode van ruim tien jaar met een positieve noot af te sluiten”, zegt Rob Heethaar. “Voor het elfde jaar in successie boden wij de Zwolse wielerliefhebber - in de afgelopen periode - een interactief online spel rondom de Tour de France. Met traditiegetrouw een fantastische fiets als hoofdprijs.” Maar zoals bekend komt aan al het moois een eind. “Dat is in onze beleving zeker waar. Wij hebben van al die jaren Sportief Zwolle in ieder geval enorm genoten en hopen dat sportminnend Zwolle dat ook heeft gedaan. Merci et au revoir!”

Tourspel, Sportief Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws